Sarıgölde üzüm bağlarında inceleme

Sarıgölde üzüm bağlarında inceleme


MANİSA (A.A) - Sarıgöl Ziraat Odasının davetlisi olarak ilçeye gelen Manisa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Demran ile Manisa Bağcılık Araştırma İstasyonu mühendisleri Selçuk Karabat, Metin Keskin ve Sacit İnandan oluşan heyet, üzüm bağlarında incelemelerde bulundu.
     Çekirdeksiz Sultaniye ve sofralık çekirdekli üzüm bağları gezen heyet, daha sonra Sarıgöl Ziraat Odası tarafından ürün zamanı bağların üzerine örtülen kanaviçelerin artı ve eksilerinin yakından takip edilmesi için yaptırılan uygulama bağında incelemelerde bulundu.
     Manisa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Demran, uygulama alanında açıkta olan ve yeni sistem örtü altındaki üzüm asmalarının arasındaki farkı yerinde gördüklerini belirterek, Yeni uygulama bağındaki çubuklar, bizlerin görmek istediği kırmızı çubuklardı. Oldukça başarılı olmuş. Bizler bu alandaki gözlemlerimizi üzüm hasadı sonuna kadar gelerek gözlemleyeceğiz. Olumlu sonuç alınacağını inanmaktayız. Yeni örtü sistemin yaygınlaşması için de bağcılarımızı önereceğiz diye konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Akif Sarıhan / Emre Umurbilir
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Sarıgölde üzüm bağlarında inceleme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER