Sarayönünde ana sınıfı öğrencileri kızamığa karşı

Sarayönünde ana sınıfı öğrencileri kızamığa karşı aşılandı


KONYA (A.A) - Sarayönü Toplum Sağlığı Merkezi, koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında merkez belde ve köylerde ana sınıfına giden öğrencilere kızamık aşısı yaptı.
     Koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında Sarayönü merkez, belde ve köylerde ana sınıfına giden 280 öğrenciye kızamık aşısı yapıldı. 9-12 ay aralığında yer alan bebeklerinde aşıları ise Aile Sağlığı Merkezinde gerçekleştirildi.
     Aşılama çalışmaları hakkında bilgi veren Sağlık Grup Başkan Vekili Dr. Aykut Yıldırım, yaptığı açıklamada, ilçede tüm ana sınıflarındaki çocukları aşılayarak, düzenli şekilde kaydettiklerini söyledi.
     Ayrıca kızamık aşısının ilk dozunun 9. aya çekilmesine karar verildiğini ifade eden Yıldırım, 9 aydan büyük ve 12 aydan küçük olan tüm bebeklere KKK aşısı uygulanacaktır. Bu doz rutin aşı şeması içerisindeki doz yerine geçmediğinden; (kızamık aşısı uygulamasından en az dört hafta sonra olacak şekilde) 12. ay dolduktan sonra KKK aşısı tekrarlanmalıdır. 9-12 ay ve 1-4 yaş aşılaması aile hekimleri tarafından ilgili bebek ve çocuklar Aile Sağlığı Merkezlerine davet edilerek yürütülecektir dedi.
    
     Muhabir: Ahmet Turan
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Sarayönünde ana sınıfı öğrencileri kızamığa karşı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER