Şanlıurfada öğrenci yurdu temel atma töreni

Şanlıurfada öğrenci yurdu temel atma töreni


ŞANLIURFA (A.A) - Şair Nabi Öğrenci Yurtlarınca yaptırılacak olan yurdun temeli düzenlenen törenle atıldı.
     Vali Güvenç, TOKİ bölgesinde yapılacak olan Akabe Öğrenci Yurdunun temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Şair Nabi Yurtlarının kentteki faaliyetlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Hayırsever vatandaşlara teşekkür eden Güvenç, şunları kaydetti:
     Hayırsever iş adamları var olsun. Bu tür yurtları yapmak zorundayız. Şehrimizin yüzde 70i genç nüfustur. Yine nüfusun yarıya yakını kırsal kesimde bulunuyor. Bu nedenle eğitim görecek öğrencilerimiz için çok sayıda yurt ihtiyacı var. Bu tür yardımları çok önemsiyorum. Kimse diğer tarafa bir şey götürmüyor. Götürülebilecek tek şey bu gibi yardımlardır. Bu ilin valisi olarak herkese şükranlarımı sunuyorum. İnşallah yurdun açılışına da katılırız.
     Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba da, öğrencilerin bu tür müesseselere ihtiyacı olduğunu belirterek, hayır kurumlarına yönelik desteklerini sürdüreceklerini ifade etti.
     Şair Nabi Yurtları sorumlusu Bekir Söylemez ise kentteki eğitim tesislerinin sayılarını artırmaya çalıştıklarını vurgulayarak, bu konuda hayırseverlerin desteklerini sürdürmelerini beklediklerini dile getirdi.
     Şanlıurfanın Peygamberler Şehri olarak da anıldığını hatırlatan Söylemez, kenttin ismine yakışır işlerin yapılmasına özen gösterdiklerini ve benzer tesislerin yapımını yıl içerisinde sürdüreceklerini kaydetti.
     Toplam 8 bin metrekare alanı üzerine kurulacak olan yurt, tamamlandığında 500 öğrenciye hizmet verecek.
     Törene, Suruç Kaymakamı Fatih Akbulut, Belediye Başkan Yardımcısı Emin İzol, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ile çok sayıda hayırsever iş adamı katıldı.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Şanlıurfada öğrenci yurdu temel atma töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER