Şanlıurfada kentsel dönüşüm çalışmaları

Şanlıurfada kentsel dönüşüm çalışmaları


ŞANLIURFA (A.A) - Vali Celalettin Güvenç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı Hizmetleri ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü Emlak Denetim Daire Başkanı Necmettin Aslantürk ile bir araya geldi.
     Valilik basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Vali Güvenç, Aslantürk ile görüşmesinde Şanlıurfada yapılması gereken kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulundu.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Aslantürk, kente geliş amaçlarının tüm Türkiyede başlattıkları kentsel dönüşümü Şanlıurfada da başlatmak ve bu dönüşüme katkı sağlamak olduğunu belirtti.
     Vali Güvençin talebi üzerine kentte geldiklerine değinen Aslantürk, şunları kaydetti:
     Belediye ile işbirliği içerisinde Şanlıurfada nasıl bir dönüşüm yapılabilir diye arkadaşlarımızla birlikte çalışmamızı yürüteceğiz. Biliyorsunuz, hasarlı olduğu tespit edilerek yıkılan Paşabağı Mahallesindeki bina sakinlerine bakanlığımız olarak gereken kira yardımı yapılıyor. Yıkılan binanın çevresindeki binalardan da riskli olanlar, yetkilendirilmiş firmalar tarafından tespit edilmesiyle bu binalarda oturan vatandaşlara da gerek kredi desteği, gerek kira yardımı yapılabilecek.
     Görüşmeye, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Güllüoğlu ve Mustafa Aydın ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Can Hallaç katıldı.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Şanlıurfada kentsel dönüşüm çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER