Şanlıurfada İl İstihdam Kurulu toplantısı

Şanlıurfada İl İstihdam Kurulu toplantısı -Vali Güvenç: Yıl sonuna kadar en az 5 bin kişinin meslek edindirme kursundan geçmesini sağlayacağız


ŞANLIURFA (A.A) - Vali Celalettin Güvenç, yıl sonuna kadar en az 5 bin kişinin meslek edindirme kurslarından eğitim almasını sağlayacaklarını bildirdi.
     Vali Güvenç, başkanlığında gerçekleştirilen İl İstihdam Kurulu Toplantısında, teşvik paketiyle birlikte cazibe merkezi haline gelen Şanlıurfada çok sayıda yatırım talebinin bulunduğunu belirtti.
     Söz konusu taleplerin karşılanması amacıyla ara elaman temini için çaba gösterdiklerini ifade eden Vali Güvenç, bu amaçla çeşitli kurumlarla işbirliği içeresinde insan kaynaklarını yetiştirmeye ve geliştirmeye çalıştıklarını anlattı.
     Vali Güvenç, kurulun çalışmaları sonucunda 1 yılda açılan 321 kursa, 8 bin 837 kişinin katıldığını vurgulayarak, Yıl sonuna kadar en az 5 bin kişinin meslek edindirme kursundan geçmesini sağlayacağız dedi.
     Yakın zamanda özellikle tekstil sektöründe çok daha fazla sayıda yetişmiş insan gücüne ihtiyaç duyulacağını dile getiren Vali Güvenç, vatandaşlara İŞKURun açtığı meslek kurslarına katılmaları çağrısında bulundu.
     Vali Celalettin Güvenç, 2012 yılında İŞKURun Şanlıurfaya 70 milyon 747 bin TL kaynak ayırdığını belirterek, şunları kaydetti:
     GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığımızdan da 7 milyon 500 bin TL bir kaynak sağlanmıştır. Bu kaynakla istihdam garantili kurslar açmaktayız. 166 istihdam garantili kurs açmış olmakla birlikte bu kurslara katılanların sayısı 3 bin 585dir. Ayrıca İşbaşı Eğitim Programları kapsamında da 70 kurs açtık. Bu kurslara katılan vatandaşlarımızın sayısı da bin 473tür. Açtığımız girişimcilik kurslarının sayısı 30dur. Bundan sonra da bu çalışmalarımız sürecektir.
     Yeni dönemde iş gücü ihtiyaç analizi yapacaklarını anlatan Vali Güvenç, Şanlıurfalı sanayicinin ihtiyacı olan dallarda kurslar açacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Şanlıurfada İl İstihdam Kurulu toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER