Şanlıurfada bin 249 kişi sahte

Şanlıurfada bin 249 kişi sahte sigortalı gösterilmiş


ŞANLIURFA (A.A) - Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğünce (SGK) yapılan denetimlerde kentte bin 249 kişinin sahte sigortalı olduğu belirlendi.
     SGK İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, SGKyı zarara uğratan sahte işçiliğin önüne geçebilmek amacıyla kent genelinde 6 ay denetim yapıldı.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen SGK İl Müdürü Mehmet Kara, yapılan denetimlerde bin 249 kişinin sahte sigortalı olarak gösterildiğini söyledi.
     Çalışan vatandaşların sigortalarının başlatılıp başlatılmadığını konusunda kurumun internet sitesinde takip edebileceğini hatırlatan Kara, şunları kaydetti:
     Diğer taraftan gerçek anlamda çalışmayıp da bir işletmede çalışıyormuş gibi gözüken, halk arasında sahte sigortalılık olarak bilinen şekilde sigortalılarla da mücadelemiz sürüyor. Bu kapsamda bin 249 kişiyi tespit ettik.Bu kişilerle ilgili yazışmalarımız sürüyor. Bu kişilerden emekli olanlar varsa emekli aylıklarını faizi ile birlikte talep edeceğiz. Bununla ilgili sağlık yardımı almışsa sağlık yardımı harcamalarını da kendilerinden faizi ile birlikte talep edeceğiz.
     Kentte kayıt dışı çalışanın fazla olduğuna dikkati çeken Kara, Şanlıurfada Sosyal Güvenlik Kurumuna kayıtlı 193 bin sigortalı bulunuyor. Bunun 105 bini (4a) sigortalısı, 36 bini (4c) sigortalısı ve 51 bin (4b) Bağ-Kur sigortalımız oluşturmakta. 1 milyon 716 bin nüfusa sahip Şanlıurfada 193 bin aktif sigortalı bulunuyor dedi.
    
     Muhabir: Yasin Dikme
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Şanlıurfada bin 249 kişi sahte Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER