Sanko şirketlerine prim plaketi

Sanko şirketlerine prim plaketi -SGK Gaziantep İl Müdürlüğü, 2012de en fazla prim ödeyen ilk 10 şirket arasında yer alan Sanko Tekstil ve Özel Sani Konukoğlu Hastanesine plaket verdi


GAZİANTEP (A.A) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Gaziantep İl Müdürlüğü, 2012de en fazla prim ödeyen Sanko Holding şirketlerini ödüllendirdi.
     Sanko Holdingden yapılan açıklamaya göre, SGKnın paydaşlarına tanıtmak ve toplumda sosyal güvenlik bilinci oluşmasını sağlamak amacıyla düzenlenen "Sosyal Güvenlik Haftası" dolayısıyla bir restoranda ödül töreni düzenledi.
     Törende konuşan Vali Erdal Ata, sosyal güvenlik kurumunun herkesi yakından ilgilendiren önemli bir kuruluş olduğuna dikkati çekti.
     Türkiyede kayıt dışının yüzde 37 ve Gaziantepte de bu orana yakın olduğunu aktaran Ata, kayıt dışı ekonominin haksız rekabete ve devlete önemli bir finansman yüküne neden olduğuna vurgu yaparak, işverenlerden kayıtlı çalışmalarını istedi.
     SGK İl Müdürü Mehmet Uzun ise çözüm odaklı hizmet anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini, Gaziantepte son 3 yılda sigortalı sayısının yüzde 61 oranında artarak Ocak 2013de 241 bin 931 kişiye ulaştığını ve faal iş yeri sayısının da 27 bin 509 olduğunu belirtti.
     Kayıt dışı istihdamın en önemli sorunlardan birisi olduğuna işaret eden Uzun, bu konuda birçok sivil toplum kuruluşlarıyla bilgilendirme ve bilinçlendirme toplantıları düzenledikten sonra gerekli denetimleri yaptıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
     "Amacımız cezalandırmak değil işverenlerimizin cezaya maruz kalmadan kendiliğinden çalışanlarının tescillerini yaptırmalarıdır. Kayıt dışı istihdamla mücadelenin sadece SGKnın görevi olmadığının bilinci içerisinde, başta işverenlerimiz olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızdan, sivil toplum kuruluşlarımızdan bütün vatandaşlarımızdan bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz.
     Kayıt dışılık işverenler açısından haksız rekabete, çalışanlar açısından sosyal güvenlik hakkından mahrum kalmaya, devlet açısından ise finansman açığına sebebiyet vermektedir. Ülkemizde kayıtlı istihdam arttıkça kurumumuzun kaynakları artacak, buna paralel olarak da sunduğumuz hizmetlerin kalitesi yükselecektir."
     Konuşmaların ardından 2012de kuruma borcu bulunmayan, yükümlülüklerini yerine getiren ve en fazla prim ödeyen işverenlere plaket verildi.
     Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Adil Sani Konukoğlunun da katıldığı törende, geçen yıl en çok prim ödeyenler listesinde Sanko Tekstil İşletmeleri Sanayi ve Ticaret AŞnin birinci sırada ve Özel Sani Konukoğlu Hastanesinin ise yedinci sırada yer aldığı bildirildi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Sanko şirketlerine prim plaketi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER