Samsundaki zehirlenme

Samsundaki zehirlenme -Terme ilçesinde şebeke suyundan zehirlendiği iddia edilen çoğu çocuk 970 kişinin hastaneye, 300 kişinin de aile hekimlerine başvurduğu bildirildi -İl Sağlık Müdürü Kasapoğlu: Hastaneye başvuranlardan 13ü


SAMSUN (A.A) - Terme ilçesinde şebeke suyundan zehirlendiği iddia edilen çoğu çocuk 970 kişinin hastaneye, 300 kişinin de aile hekimlerine başvurduğu bildirildi.
     Sağlık İl Müdürlüğü, ilçede pazartesi gününden itibaren ishal, yüksek ateş, mide bulantısı ve kusma şikayetiyle çoğunluğu çocuk olmak üzere 970 kişinin Terme Devlet Hastanesine, 300 kişinin de aile hekimlerine başvurduğunu açıkladı.
     Konuyla ilgili makamında basın toplantısı düzenleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, pazartesi gününden itibaren Terme Devlet Hastanesi ve aile hekimlerine bulantı, kusma ve ateş şikayetiyle başvuruların yapıldığını anlattı.
     Dün ishalli hasta sayısında artış olduğunun gözlemlendiğini belirten Kasapoğlu, şöyle devam etti:
     Özellikle dün öğleden sonra artışın ivme kazanarak devam ettiğinin tespit edilmesiyle hastane ve Aile Sağlığı Merkezlerinden güncel detaylı listeler ve hasta sayıları sözlü ve yazılı olarak talep edildi. Başvuruların neredeyse tamamının Terme şehir merkezinde ikamet ettiği anlaşıldığından vakaların yoğunlaştığı beş bölgeden su numunesi alınmış, eş zamanlı hastaneye ishal şikayetiyle başvuran beş hastadan da gaita numunesi alınarak Samsun Halk Sağlığı Laboratuvarına inceleme için gönderilmiştir. İlçe merkezinin içme ve kullanma suyu tek şebeke aracılığıyla sağlanmaktadır. Salı günü ekiplerimiz ilçe merkezindeki içme suyunda bakiye klorun yeterli olmadığını tespit etmiş, Terme Belediyesi ile irtibata geçilerek yapılması gerekenler sözlü ve yazılı olarak bildirilmiştir. Aynı gün alınan su numunelerinde bakiye klorun yeterli olduğu görülmüştür.
    
     -Suyu kaynatarak içsinler-
    
     İlçede tüm depoların yeniden gözden geçirildiğini ve klorlama işlemlerinin takibinin yapıldığını dile getiren Kasapoğlu, Bu gibi yaygın ishal vakalarının nedeni olarak ilk sudan kaynaklandığı akla gelmektedir. Bunun için biz hem kimyasal hem mikrobiyolojik anlamda insanlardan aldığımız gaitaları ilgili laboratuvarlara gönderdik. 48 ve 72 saat içinde sonuçların çıkmasını bekliyoruz dedi.
     Şehir şebekesinden dün aldıkları su numunelerinin yer yer bakiye klorunun yetersiz olduğunu tespit ettiklerini vurgulayan Kasapoğlu, Bakiye klorun yeterli hale getirilmesi için belediye ile gerekli bilgi paylaşımını yaptık. Şu an içme suyunda klor biraz fazla. Bakiye klorunun fazla olması da insanlarda bulantı, kusma ve ishal yapabilir. Onun için biz uyarımızı yine yaptık. Vatandaşlarımız suyu kaynatarak içsinler diye konuştu.
    
     -Hekim sayısı artırıldı-
    
     Kasapoğlu, acil serviste yaşanan yoğunluk nedeniyle hekim sayısının artırıldığını bildirerek, şunları kaydetti:
     Samsundan 4 çocuk hastalıkları uzmanı takviyesi yapılmıştır. Hastalığın başladığı günden itibaren çoğunluğu çocuk olmak üzere Terme Devlet Hastanesine 970, aile hekimlerine de yaklaşık 300 vaka müracaat etmiştir. Hastaneye başvuranlardan 13ü dirençli ateş şikayetlerinden dolayı çocuk hastalıkları servisinde yatırılarak tedavi altına alınmış, geri kalanların ise ayaktan tetkik ve tedavileri tamamlanmıştır. Gerek serviste yatan, gerekse ayakta tedavisini yaptığımız hastalarımızın genel durumları iyidir.
    
     Muhabir: İlyas Gün - Anıl Kuru
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Samsundaki zehirlenme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER