Samsundaki kuvvetli yağış

Samsundaki kuvvetli yağış -Salıpazarı Belediye Başkanı Akgül: İlçede son yüzyıl böyle bir felaket yaşanmadı. En büyük tesellimiz can kaybı olmaması


SAMSUN (A.A) - Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, kuvvetli yağış sonucu ilçede yaşanan su baskınıyla ilgili, İlçede son yüzyıl böyle bir felaket yaşanmadı. En büyük tesellimiz can kaybı olmaması dedi.
     Akgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün öğleden sonra yüksek köylerde başlayan sağanak nedeniyle oluşan akıntının ilçe dereleriyle birleşmesi sonucu büyük bir felaket yaşadıklarını belirtti.
     Şehir merkezinin su altında kaldığını ifade eden Akgül, İlçede son yüzyıl böyle bir felaket yaşanmadı. En büyük tesellimiz can kaybının olmaması. İki köprümüzde çok büyük hasar var. Belediye tesisleri ve yeni yapılan park tamamen su altında kaldı diye konuştu.
     Bu arada, ilçedeki yoğun yağış sonucu yaşanan sel felaketi, köylere ulaşımı da olumsuz etkiledi.
     İlçedeki 4 köprüden 2si ağır hasar gördü, elektrik kesintisi yaşanan ilçede 2 balık tesisinde maddi hasar oluştu. Karacaören, Karayonca, Tahnal, Eset Çiftliği, Kalfalı ve Yavaşbey köy yollarında ağır hasar oluştu.
     Gökçebaşı, Hocalar, Güzelvatan, Suluca, Konakören, Kestanepınar ve Fidancık köylerinde yol açma çalışmalarının devam ettiği, maddi hasarı belirleme çalışmalarının sürdürüldüğü öğrenildi.
    
     Muhabir: Yaşar Karaman - İlyas Gün - Anıl Kuru
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Samsundaki kuvvetli yağış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER