Samsunda küpesiz küçük ve büyükbaş hayvan

Samsunda küpesiz küçük ve büyükbaş hayvan kalmadı


SAMSUN (A.A) - Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, kentte küpesiz küçük ve büyükbaş hayvan kalmadığını söyledi.
     Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği ile Koyun Keçi Türü Hayvanların Tanımlanması Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği kapsamında 2012 yılının hemen başında küpeleme çalışmalarına başladıklarını bildirdi.
     Kulak küpesiz hayvanların kaçak sayılacağını belirten Güven, Bu kapsamda geçen Haziran ayına kadar ilimizdeki yaklaşık 350 bin civarındaki büyükbaş hayvanların tamamını küpeledik. Bu ay içinde de küçükbaş hayvanlarımızın küpelenmesini bitirdik dedi.
     Küpeleme çalışması kapsamında görevli personelin köyleri tek tek gezerek kulak küpesi bulunmayan büyükbaş ve küçükbaş hayvanları kayıt altına aldığını ifade eden Güven, şunları kaydetti:
     Kulak küpesiz hayvanı bulunan yetiştiricilerimiz, ileride mağdur olmaması için doğan, ölen, alınan ve satılan hayvanlarına ait kayıtları tutmalı, bu kayıtları 3 yıl süre ile saklamalıdır. Üreticilerimiz işletmesine aldığı veya sattığı hayvanı 7 günlük süre içinde İlçe Müdürlüğüne bildirmek zorundadır. Bildirmeyenlere 593 lira para cezası uygulanacaktır. Ayrıca küpe takılmamış hayvanın, kendisine ait olduğunu ispat edemeyen yetiştiricilerimizin hayvanları kaçak kabul edilecek ve savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır.
    
     Muhabir: İlyas Gün
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Samsunda küpesiz küçük ve büyükbaş hayvan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER