Samsunda Askıda Ekmek Projesi

Samsunda Askıda Ekmek Projesi -İlkadım Belediyesince düzenlenen kampanya kapsamında toplanan bağışlarla alınacak ekmekler, ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak


SAMSUN (A.A) - İlkadım Belediyesince düzenlenen kampanya kapsamında toplanan bağışlarla alınacak ekmekler, ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.
     İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Osmanlı döneminde de uygulanan askıda ekmek projesinin modernize edilmiş halini uygulamaya başlayacaklarını söyledi.
     Osmanlı döneminde fırınlardan ekmek alanların, ihtiyacı dışındaki ekmeği yoksulların alması için askıya bıraktığını anlatan Demirtaş, ihtiyaç sahiplerinin de bu askıdan ekmek aldığını belirtti.
     Bağış yapılan ekmeklerin fırınlarda satılabileceği endişesi üzerine, ihtiyaç sahiplerine ulaşabilecekleri bir yöntem geliştirdiklerini dile getiren Demirtaş, İlk olarak ekmeginipaylas.org şeklinde bir site açtık. Bu sitede ekmek bağışında bulunmak isteyenler ekmek fiyatı kadar bağışta bulunuyor. Biz de bu sitedeki bağış üzerine ihtiyaç sahiplerine ekmekleri dağıtıyoruz dedi.
    
     -Kampanya 1 yıl sürecek-
    
     Bir çocuğun bile harçlığından bağış yapma imkanı var diyen Demirtaş, şunları kaydetti:
     Ülke içinde ve dışında kampanyaya ilgi duyanların bu yardımlaşmadan yararlanmasını istiyoruz. Yabancı ülkelerin vatandaşları bile bu hesaplara bağışta bulunabiliyorlar. Ekmeğin ihtiyaç sahiplerine ulaşmadığı endişesine kapılanlar ve kuponunu kendi dağıtmak isteyenler için ikilik ve dörtlük ekmek kuponlarını, bağış yaptığına dair makbuzu belediyemize getirmesi üzerine bağış sahibine veriyoruz. O da ihtiyaç sahiplerine bu kuponları veriyor. İhtiyaç sahipleri de ekmek büfelerinden alıyor. Biz de büfelere ödemeleri yapıyoruz. Halk Bankası, Garanti Bankası, Vakıflar Bankası, Finansbank ve Ziraat Bankasında hesaplarımız açılmış durumda. İş Bankasında da açılacak.
     Dar gelirli aileler için ekmeğin vazgeçilmez olduğunu ifade eden Demirtaş, toplanan paraların sadece ekmek alımında kullanılacağını bildirdi.
     Bağışla ilgili işlemlerin ekmeginipaylas.org sitesinden öğrenilebileceğini dile getiren Demirtaş, kampanyanın 1 yıl boyunca devam edeceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Samsunda Askıda Ekmek Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER