Samsuna hafif raylı sistem aracı Çinden

Samsuna hafif raylı sistem aracı Çinden gelecek -Samsun Büyükşehir Belediyesinin 5 adet hafif raylı sistem aracı ihalesini kazanan Çinli CNR firmasıyla sözleşme imzalandı


SAMSUN (A.A) - Samsun Büyükşehir Belediyesinin 5 adet hafif raylı sistem aracı ihalesini kazanan Çinli CNR firmasıyla sözleşme imzalandı.
     Büyükşehir Belediyesince 25 Eylülde yapılan hafif raylı sistem aracı alım ihalesini kazanan Çinli CNR firmasıyla sözleşme imzalandı.
     Samulaş Genel Müdürlüğünde yapılan törende konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, hafif raylı sistemin 2 yıl önce hizmete girdiğini ve giderek artan yolcu talebi nedeniyle yeni araçlara ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
     Eski alınan 16 trenin 16 metre olduğuna işaret eden Yılmaz, şunları kaydetti:
     Yeni alacağımız trenlerimiz 42 metrelik olacak. 5 adet daha tren alarak tren filomuz 16dan 21e çıkacak. Ama Çinli dostlarımız çok çalışkan ve üretkenler. Türk kamuoyunda da öyle biliniyorlar. Öyle inanıyorum ki bahsedilen 14 aydan çok daha kısa sürede 42 metrelik 5 treni Samsuna intikal ettireceklerdir. Yeni teslim edilecek trenler inşallah elimizdekilerden de daha kaliteli ve estetik olacak. Samsun kamuoyu bu yeni trenleri mevcutlardan daha fazla seveceğini umuyorum.
    
     -487.3 kilometreye hıza ulaşan tren yaptık
    
     CNR Firma Yöneticisi Dr. Yu Weiping ise, firmalarının Türkiye Cumhuriyetinin kurucu Mustafa Kemal Atatürkün doğduğu tarihte kurulduğunu kaydetti.
     8 çeşit demir yolu araçları imal ettiklerini ifade eden Dr. Yu Weipin, şöyle devam etti:
     Bunların içinde çok hızlı tren setleri, yolcu vagonları, metro araçları ve tramvaylar bulunmaktadır. Dünyanın önde gelen demiryolu araçları üreticilerinden birisiyiz. Ürünlerimiz Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Asyada 20 farklı ülkelere ihraç edilmektedir. CNR olarak dünyada ve Çinde bir takım ilklere imza attık. Bunlardan birisi yaptığımız hızlı tren setlerinden CRH380BL normal yolcu taşıma süratinde 487.3 kilometreye hıza ulaşarak bir dünya rekoru kırmış bulunmaktadır. Bize Samsun tarafından verilen şansı en iyi şekilde değerlendireceğimizden emin olabilirsiniz.
     Konuşmanın ardından tanesi 1.5 milyon avrodan toplam 7.5 milyon avro bedel ile alınacak trenlerin sözleşmesi imzalandı. Trenlerin 12 ay sonra teslim edilmeye başlanacağı bildirildi.
    
     Muhabir: İlyas Gün
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Samsuna hafif raylı sistem aracı Çinden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER