Şampiyonlar Ligi, Birleşmiş Milletler gibi

Şampiyonlar Ligi, Birleşmiş Milletler gibi -UEFA Şampiyonlar Liginin ikinci turunda karşılaşacak 16 takımda, 7 kıtadan ve 56 ülkeden futbolcular mücadele ediyor -Celticte 17, Manchester Unitedda 15, Arsenalde de 14 fark


ESKİŞEHİR (A.A) - Deniz Açık - UEFA Şampiyonlar Liginin ikinci turunda karşılaşacak 16 takımda, 7 kıtadan ve 56 ülkeden futbolcular mücadele ediyor.
     AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, bu sezon Şampiyonlar Ligi ikinci turunda Avusturalyadan Norveçe, Japonyadan Şiliye kadar bir çok ülkeden futbolcu boy gösteriyor. 16 takımın mücadele ettiği finallerde vatandaşlıklarına göre en fazla temsil edilen ilk 5 ülke, 69 futbolcuyla İspanya, 50 futbolcuyla Almanya, 45 futbolcuyla Brezilya, 41 futbolcuyla İtalya, 40 futbolcuyla Fransa oldu. 18 futbolcuda Türkiyeyi ligde temsil ediyor.
     İlk maçta Paris Saint-Germain ile karşılaşan Valenciada, 16 İspanyol, 3 Fransız, 3 Arjantinli, Brezilya ve Portekizden 2şer, Meksika, Paraguay ve Cezayirden de birer futbolcu yer alıyor. İspanyol ekibin rakibi Paris Saint-Germain de 17 Fransız, 4 Brezilyalı, 3 İtalyan, 2 Arjantinli, birer de Hollandalı, Fildişi Sahilli, İsveçli ve İngiliz futbolcuyu bünyesinden barındırıyor.
     İtalyan ekibi Juventusda da 21 İtalyan, 2 Fransız, birer Brezilyalı, İsviçreli, Uruguaylı, İspanyol, Şilili, Ganalı, Fransız, Arnavut, Karadağlı, Danimarkalı, Ekvadorlu ve Romen futbolcu top koşturuyor. Kadro zenginliğindeki ülke çeşitliliğiyle dikkati çeken İskoç ekibi Celticde de 14 İskoç, 4 İngiliz, 3 Avusturalyalı, ikişer Gallerli, İsveçli, İsrailli, birer Polonyalı, Honduraslı, Nijeryalı, Norveçli, Kenyalı, Kuzey İrlandalı, Çek, Yunan, Tunuslu, Venezuellalı ve İrlandalı futbolcu yer alıyor.
     Real Madridde de 13 İspanyol, 4 Portekizli, ikişer, Fransız, Brezilyalı, Alman, Arjantinli, birer Hırvat, Ganalı ve Rus futbolcu top koşturuyor.
     İngiliz takımı Manchester Unitedda 16 İngiliz, ikişer Brezilyalı ve Hollandalı, birer İspanyol, Danimarkalı, Fransız, Kuzey İrlandalı, Sırp, Belçikalı, Ekvadorlu, Gallerli, Japon, Portekizli, İskoç ve Meksikalı oyuncu var.
    
     -Nuri Şahin, Borussia Dortmundda forma bekliyor-
    
     Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetskte 15 Ukraynalı, 7 Brezilyalı, 2 Hırvat, birer de Romen, Ermenistanlı ve Çek Cumhuriyetli futbolcu bulunuyor.
     Türkiye (A) Milli Futbol Takımı oyuncusu Nuri Şahinin formasını giydiği Borussia Dortmundda 18 Alman, 3 Polonyalı, ikişer Sırp ve Avusturalyalı, birer de Brezilyalı futbolcu oynuyor. Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan da bu takımda yer alıyor.
     Arsene Wengerin çalıştırdığı Arsenalde 9 İngiliz, 6 Fransız, 5 İspanyol, 4 Alman, 3 İsviçreli, 2 Polonyalı, birer İtalyan, Arjantinli, Belçikalı, Finlandiyalı, Gallerli, Çek, Fildişi Sahilli, Rus futbolcu boy gösteriyor. Bayern Munichte de 14 Alman, 3 Brezilyalı, birer Belçikalı, İspanyol, Fransız, İsviçreli, Avusturyalı, Ukraynalı, Hollandalı, Hırvat ve Perulu oyuncu bulunuyor.
     Katalan ekibi Barcelonada 20 İspanyol, 3 Brezilyalı, 2 Arjantinli, birer Fransız, Kamerunlu, Meksikalı ve Şilili futbolcu formayı terletiyor. İkinci turda Barcelonanın rakibi olan Milanda kadrosunda 16 İtalyan, 3 Fransız, ikişer Brezilyalı, Kolombiyalı, İspanyol, Ganalı, birer Sırp, Gineli, Hollandalı, Malili ve Polonyalı futbolcu barındırıyor.
     Celticte 17, Manchester Unitedda 15, Arsenalde de 14 farklı ülkeden futbolcu, forma giyiyor.
    
     -Galatasaray-
    
     Şampiyonlar Ligi ikinci turunda yarın, Schalke 04 ile karşılaşacak Galatasarayda da 17 Türk, 2 Fildişi Sahilli, birer Uruguaylı, Kamerunlu, Brezilyalı, Çek Cumhuriyetli, İspanyol, Hollandalı, İsveçli, Faslı oyuncu bulunuyor. Schalke 04 takımı kadrosunda 12 Alman, 3 Brezilyalı, ikişer Yunan ve Hollandalı, birer Avusturyalı, Japon, Kamerunlu, ABDli, İsviçreli, Perulu, Romen, Finlandiyalı ve Nijeryalı oyuncu barındırıyor.
     İspanyol ekibi Malagada da 9 İspanyol, 3er Arjantinli, Brezilyalı, Uruguaylı, Portekizli, ikişer Kamerunlu, Şilili, birer ABDli, Fransız ve Paraguaylı oyuncu boy gösteriyor.
     Portoda 11 Brezilyalı, 6 Portekizli, 3 Kolombiyalı, 2 Arjantinli, birer Angolalı, Fransız, Senegalli, Belçikalı, Rus, Ganalı oyuncu top koşturuyor.
    
     -Takımların kadro değerleri de yarışıyor-
    
     İspanyol ekibi Barcelona, 645 milyon Avro kadro değeriyle ikinci turda en pahalı takım. Diğer İspanyol ekibi Real Madrid de, 590 milyon Avro kadro değeriyle ikinci sırada yer alıyor.
     İki İspanyol takımını İngiliz ekibi Manchester United, 434 milyon Avro kadro değeriyle takip ediyor. Bayern Munichin de 412 milyon Avro kadro değeri bulunuyor. Juventusun 329 milyon, Paris Saint-Germainin 312 milyon, Arsenalin 275 milyon, Borussia Dortmundun 248 milyon, Milanın 210 milyon, Portonun 175 milyon Avro kadro değeri var.
     Shalke 04ün 165 milyon Avro, Valencianın 155 milyon Avro, Galatasarayın 144 milyon Avro kadro değeri bulunuyor.
     Mircea Lucescunun çalıştırdığı Shakhtar Donetskin 130 milyon Avro, Malaganın 105 milyon Avro, Celticin de 62 milyon Avro kadro değeri var.
     Barcelonanın Arjantili yıldızı Lionel Messi de 120 milyon Avroluk değeriyle Şampiyonlar Liginin ikinci turunda en pahalı oyunculu olarak yer alıyor. Messinin değeri, Malaganın ve Celticin kadro değerinin üzerinde bulunuyor.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Şampiyonlar Ligi, Birleşmiş Milletler gibi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER