Salihlide yapımı devam eden fakülte

Salihlide yapımı devam eden fakülte


MANİSA (A.A) - Celal Bayar Üniversitesi Salihli İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinin inşaatıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     Salihli Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından Celal Bayar Üniversitesi Salihli Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda düzenlenen toplantıda, dernek başkanı Hüsnü Tuğrul, fakültenin yapım süreciyle ilgili sunumda bulundu.
     Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, konuşmasında, fakültenin bir an önce tamamlanıp hizmete girmesi için devlet desteğinin yanı sıra yerel desteğe de ihtiyaçları bulunduğunu belirtti.
     Turgutluda, hayırsever Hasan Ferdi Turgutlulunun, Teknoloji Fakültesini 20 milyon liralık masrafla tek başına yaptırdığını kaydeden Pakdemirli, şöyle konuştu:
     Bunu devlet ödenekleriyle yapmaya kalksaydık 10 yıllık sürede anca biterdi. Salihli, farklı bir metot izledi. Bir hayırsever bulup yaptırmak yerine, bütün tabana bu hayır faaliyetini yaydı. Bunun da manevi değeri çok önemli. Bütün ilçe buna sahip çıkmış oldu. Salihlide kuracak olduğumuz fakülte, ülkemizde emsali az fakültelerden birisi olacak. İnşallah biz buraya 2014 yılında öğrenci almaya başlarız. Celal Bayar Üniversitesi olarak en büyük arazimiz bin 300 dönümle Muradiye kampüsümüz, ikinci büyük arazimiz ise 650 dönümle Salihlidir. Bu büyük arazi uzun zamandır boş duruyor. Şu anda Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yurdu bitirilmek üzere. Eylül ayında 250şer kız ve erkek öğrencimiz bu yurttan yararlanacaklar.
     AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ise Salihli Meslek Yüksek Okulunda 2 bin 500 civarında öğrenci bulunduğuna değinerek, Bu fakültenin eğitime başlamasının ilk yılında 3 bin 500 kişinin gelmesi planlanıyor. Yani fakülte kurulduğunda ilçemizde 6 bin öğrenci olmuş olacak. Fakültemiz, Salihli halkının ve hayırseverlerimizin katkısıyla yapılıyor dedi.
     Kaymakam Ertan Peynircioğlunun da katıldığı toplantının ardından fakülte binasının inşaatı incelendi.
    
     Muhabir: Çetin Karabıyık / Emre Umurbilir
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Salihlide yapımı devam eden fakülte Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER