Salihlide kan bağışçıları ödüllendirildi

Salihlide kan bağışçıları ödüllendirildi


MANİSA (A.A) - Türk Kızılayı Salihli Şubesi, 10-25 ünite arasında kan bağışında bulunan gönüllüleri bronz madalya ile ödüllendirdi.
     Kan bağışının teşvik edilmesi amacıyla Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Sardes Salonunda düzenlenen ödül törenine Kaymakam Ertan Peynircioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Altan Serpil, Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, Kızılay Salihli Şubesi Başkanı Hüseyin Türkoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Hüsnü Tuğrul ile kan bağışçıları katıldı.
     Gökay Gök, törende yaptığı konuşmada, yapılan her bir ünite kan bağışının, kanın ayrıştırılarak farklı ürünlere dönüştürülmesiyle 3 hastanın hayatını kurtardığını belirtti.
     Kan bağışının ve sürekliliğinin önemine işaret eden Gök, Acil durumda üçüncü dünya ülkelerinde herkes kan arar. Gelişmiş Dünya ülkelerinde ise stokta kan vardır, acil durumda kimse kan aramaz. Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürlüğümüze bağlı 8 kan bağışı merkezimiz olup, İzmir, Aydın, Denizli, Manisa, Uşak ve Muğla illerimizde, 155 hastanenin kan ihtiyacının tamamı tarafımızdan karşılanmaktadır. Kan ihtiyacı süreklidir. Özellikle yaz ayları ve Ramazanda kan bağışı azalıyor. İnsanların bayılırım korkusu ve sıcaktan dışarı çıkmaması sebebiyle azalıyor. Kan bağışı azalıyor ama kan talebi azalmıyor. Stoklar azaldığında sıkıntı kapıya dayanıyor. Biz eskisi gibi hasta ve hasta yakınlarının kan aradığı günleri görmek istemiyoruz. Özellikle Ramazan ayında, tok karınla yarım saatin ayrılarak kan verilmesini istiyoruz. Ramazan ayında dini görevimiz oruç tutmaksa vatandaşlık görevimiz de kan vermektir.
     Törende konuşmaların ardından Salihlide bugüne kadar toplamda 10 ile 25 ünite arasında kan bağışında bulunan 27 gönüllüye bronz madalya takdim edildi.
    
     Muhabir: Çetin Karabıyık
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Salihlide kan bağışçıları ödüllendirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER