Sakarya, yerli otomobil için babayiğitleri bekliyor

Sakarya, yerli otomobil için babayiğitleri bekliyor -SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul: -Otomotivin geleceği Sakaryada, Otomotiv İhtisas OSBsi ile otomotiv sektörünün kalbini Sakaryada attıracağız


SAKARYA (A.A) - Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (SATSO) Mahmut Kösemusul, yerli otomobilin Sakaryada üretilmesi gerektiğini belirterek, Otomotivin geleceği Sakaryada, Otomotiv İhtisas OSBsi ile otomotiv sektörünün kalbini Sakaryada attıracağız dedi.
     SATSOnun aylık olağan meclis toplantısında konuşan Kösemusul, yerli otomobil üretecek girişimcileri, kente davet etti.
     TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlunun Türkiye, kendi markasıyla araba üretecek konuma gelmiştir, bunun yeri de Sakaryadır sözlerinin kendilerini motive ettiğine işaret eden Kösemusul, Sakaryada bunun tüm altyapısı var. Bakın Toyota burada, dünyanın ilk 10 traktör üreticileri arasında olan Türk Traktör buraya yatırım yapıyor. Yatırım yapma sebepleri de Sakaryanın önümüzdeki yıllarda otomotiv şehri olma yolunda ilerlemesidir diye konuştu.
     Sakarya, Türkiyenin otomotiv üssü olacak diyen Kösemusul, Karasu Limanı ve limanla bağlantılı demiryolu ağının yanında, İstanbulun arka bahçesi konumundaki Sakaryanın yatırımcılar için cazibe merkezi haline geleceğini vurguladı.
     Kösemusul, inşaatı devam eden liman ve demiryolunun ticareti tetikleyeceğini dile getirerek, Karasu Limanının hizmete girmesiyle bölgeye kuracağımız Lojistik OSBnin yanında, otomotiv sektörünü ilimize çekecek olan Otomotiv İhtisas OSBsi, Makine İhtisas OSBsi için gerekli altyapılar hazır. Hızlı trenin bir durağı da yine ilimizde olacak. Limanı, karayolu, demiryolu ile hiçbir ulaşım sorunu bulunmayan Sakarya, yatırımcılar için bir fırsatlar şehri şeklinde konuştu.
    
     -Otomotiv test merkezi Sakaryada yapılsın-
    
     Türkiyenin ilk otomotiv test merkezinin Sakaryada yapılması için çalışma yaptıklarını aktaran Kösemusul, merkezin Pamukova ilçesindeki eski bir havaalanında yapılacağını söyledi.
     Kösemusul, otomobil üretimi için test merkezinin önemli bir ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Test pisti ve test laboratuvarlarının kurulması için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Türk Standartları Enstitüsü Başkanlığınca (TSE) yürütülen çalışmaları yakından takip etmekte ve destek vermekteyiz. TSEnin 100 milyon avroluk Otomotiv Test Merkezi ve Ar-Ge Tesisi için 5 şehir arasında gidip gelindi. Bu merkez için son olarak Sakarya, Antalya ve Bursanın ismi kaldı.
     Yapılan araştırmalarda konumu ve zemini en uygun yerin Sakarya olduğu söyleniyor. İnşallah Otomotiv Test Merkezi Sakaryamızda yapılır. Otomotiv Test Merkezi için en uygun arsa Pamukovadaki eski havaalanı arazisi.
     Valimiz, milletvekillerimiz ve şehrimizin erkleri ile Otomotiv Test Merkezinin buraya yapılması için çalışıyoruz.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sakarya, yerli otomobil için babayiğitleri bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER