Sakaryada Otomotiv İhtisas OSB kurulacak

Sakaryada Otomotiv İhtisas OSB kurulacak -SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul: -Geleceğin otomotiv şehri olacağına inandığımız Sakaryamızda olmazsa olmaz Otomotiv İhtisas OSBsi için gerekli çalışmaların startını veriyoruz


SAKARYA (A.A) - Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, geleceğin otomotiv şehri olacağına inandıkları Sakaryada Otomotiv İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması için çalışmalara başladıklarını bildirdi.
     Kösemusul, yaptığı yazılı açıklamada, Sakaryanın geleceğin otomotiv şehri olacağını belirterek, Türkiyede otomotiv sektörünün ilk üç büyük sektör arasında yer aldığını kaydetti.
     Kösemusul, ileri teknolojinin Türkiyeye transfer edilmesi ile Türk otomotiv sanayisinin üretim kalitesinin arttığını ancak tasarımı yapılan ve üretilen prototip araçların test edilmek üzere gelişmiş ülkelere gönderildiğini ifade ederek, Otomotiv İhtisas OSBnin yanı sıra Otomotiv Test Merkezinin de Sakaryada kurulması için yoğun kulis çalışması yaptıklarını vurguladı.
    
     -Hem Otomotiv Test Merkezi, hem de yerli oto için her türlü altyapımız hazır-
    
     Pamukova ilçesinin test merkezi için uygun olduğuna dikkati çeken Kösemusul, şunları bildirdi:
     İstanbul, Bursa ve Kocaeli gibi sanayinin kalbinin attığı şehirler yeni yatırımlar için cazibesini yitirdi. Sakarya, İstanbul-Ankara arasında kalmış, yapımına başlanan limanı, liman ile bağlantılı demiryolu ağı ile her türlü ulaşımın rahatça yapılabileceği bir şehir. Bu özellikleri ile yatırımcılar için cazibe merkezi. Kuracağımız Otomotiv OSBsi ile Türkiyenin gündeminde olan yerli otomobili üretecek yiğitleri de şehrimize davet ediyoruz. Hem Otomotiv Test Merkezi, hem de yerli oto için her türlü altyapımız hazır.
     Geleceğin otomotiv şehri olacağına inandığımız Sakaryamızda olmazsa olmaz Otomotiv İhtisas OSBsi için gerekli çalışmaların startını veriyoruz. Allah, bizlere duasını alabileceğimiz hizmetleri yapmayı nasip etsin.
     Kösemusul, OSBlere büyük önem verdiklerine işaret ederek, Kaynarca ilçesinde Mobilya İhtisas OSB, Geyve ilçesinde Gıda İhtisas OSB ve Karasu ilçesinde limanla hayata geçecek olan Lojistik OSBnin altyapısının tamamlandığını kaydetti.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sakaryada Otomotiv İhtisas OSB kurulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER