Sakaryada 750 kadın UMEM Projesi ile

Sakaryada 750 kadın UMEM Projesi ile iş sahibi olacak -İŞKUR ve Yazaki Otomotiv Yan Sanayi AŞ arasında imzalanan protokol kapsamında, 300 kadın istihdam garantili kurs programına katılıyor -Fabrikada 750 kadın işçi istihdam edilecek


SAKARYA (A.A) - Sakarya Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürlüğü ile Yazaki Otomotiv Yan Sanayi AŞ arasında imzalanan protokol kapsamında, 300 kadın istihdam garantili kurs programına katılıyor.
     İŞKUR İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Yazaki Otomotiv Yan Sanayi AŞ ile yapılan protokol kapsamında fabrikada 20 günlük kurs düzenleneceği, kursiyerlerin 3 aylık işbaşı eğitim programıyla meslek sahibi olmasının amaçlandığı belirtildi.
     İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yazaki Otomotiv Yan Sanayi AŞnin dünyadaki ve Türkiyedeki çeşitli illerde üretim yaptığını belirterek, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi (UMEM) kapsamında İŞKURun desteğiyle Sakaryada ciddi kapasite artırımına gittiğini kaydetti.
     Kaya, kapasite artırımından doğan ihtiyacın Sakaryadan karşılanabilmesi için en az ilköğretim mezunu olan ve vardiyalı sistemde çalışabilecek kadınların programa katılmasını beklediklerini ifade etti.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sakaryada 750 kadın UMEM Projesi ile Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER