Sakaryada 2. Uluslararası Nevruz Bayramı etkinliği

Sakaryada 2. Uluslararası Nevruz Bayramı etkinliği -Hendek ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlik, 11 ülkeden 137 sanatçının katımıyla gerçekleşti (Fotoğraflı - Görüntülü)


SAKARYA (A.A) - Sakaryanın Hendek ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Nevruz Bayramı, 11 ülkeden katılan 137 sanatçının katımıyla gerçekleşti.
     Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ile Uluslararası Türk Kültür Teşkilatınca (TÜRKSOY) düzenlenen etkinlik, Hendek ilçesindeki Bayraktepede yapıldı.
     Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tataristan ve Dağıstanın da aralarında bulunduğu 11 ülkeden 137 sanatçının katıldığı kutlamada misafirler, yakılan nevruz ateşinden atlayarak, demir dövdü.
     Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı ve Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, burada yaptığı konuşmada, bu yıl ikincisini kutladıkları Uluslararası Nevruz Bayramının Türkiye ve Türk dünyasına hayırlı olmasını diledi.
     İnci, 21 Martın, 2009da Birleşmiş Milletler tarafından Uluslararası Nevruz Bayramı olarak ilan edildiğini anımsatarak, Bu bayram, Türkün bayramıdır, Orta Asyada yaşayan devletlerin bayramıdır. Bu bayram, Türkiyede sadece bir grubun bayramı asla değildir, Türkiye Cumhuriyetinde bulunan tüm gençlerimizin ve insanlarımızın bayramıdır diye konuştu.
     Sakarya Valisi Mustafa Büyük de Balkanlardan Kafkaslara, Anadoludan Orta Asyaya geniş bir coğrafyada tarih boyunca kutlanan nevruzu, kendilerinin de coşkuyla karşıladıklarını söyledi.
     Konuşmaların ardından etkinliğe katılan sanatçılar, geleneksel kıyafetleriyle dans ederek, şarkı söyledi.
    
     Muhabir: Salih Eren - Çağrı Turgut
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Sakaryada 2. Uluslararası Nevruz Bayramı etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER