Sağlıkta şiddetin önlenmesi

Sağlıkta şiddetin önlenmesi


ANKARA (A.A) - Ankara Tabip Odası Başkanı Özden Şener, milletvekillerine, sağlıkta şiddetin önlenmesi için Meclisin üzerine düşen görevi yapması talebini içeren birer mektup gönderdi.
     Ankara Tabip Odasından yapılan yazılı açıklamada, Dr. Ersin Arslanın Gaziantepte görev yapmakta olduğu devlet hastanesinde bir hasta yakını tarafından öldürülmesinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen sağlık alanında şiddetin hız kesmeden devam ettiği belirtildi.
     Bakanlık verilerine göre sadece Mayıs-Aralık 2012 döneminde hekimlere ve sağlık çalışanlarına 4 bin 425 saldırı gerçekleştiği ileri sürülen açıklamada, Ankara Tabip Odası Başkanı Özden Şener tarafından milletvekillerine hitaben kaleme alınan "Açık Mektup"un, milletvekillerine gönderildiği bildirildi.
     Şener, mektupta, hekimlerin ölüm ve dayak yeme korkusuyla çalıştırıldığını öne sürerek, "Önünüzde bir görev var. Vermeniz gereken bir karar var. TCKya eklenecek iki maddeyle sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti bir gecede bitirebilmek sizin elinizde. Vicdanınızla baş başasınız" çağrısında bulundu.
    
     Muhabir: Selma Bıyıklı Adabaş
     Yayıncı: Selçuk Aval
<< Önceki Haber Sağlıkta şiddetin önlenmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER