Sağlıklı ailenin temeli eş seçiminde denklik

Sağlıklı ailenin temeli eş seçiminde denklik -Dr. Zeynep Pınar: Sağlıklı bir birliktelikte çiftlerin birbirlerini tanıması, karar ve isteklerine saygı göstermesi çok önemlidir


İSTANBUL (A.A) - Dr. Zeynep Pınar, sağlıklı bir birliktelikte çiftlerin birbirlerini tanıması, karar ve isteklerine saygı göstermesinin çok önemli olduğunu bildirdi.
     Kağıthane Belediyesinin meclis salonunda düzenlediği Evlilik Yaşamında Karşılaşılan Sorunlar, Çözüm Yolları ve Eş Seçiminde Denklik konulu eğitim seminerine Dr. Zeynep Pınar, psikolog Sevde Keçer Korkmaz, aile ve çift terapisti Melis Gültekin konuştu.
     Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, belediye tarafından düzenlenen eğitim seminerlerine devam edeceklerini belirterek, şunları söyledi:
     Eğitimin gelişimindeki önemini ve yaşam sorunlarımızı çözmede sağladığı yardımları göz ardı etmemek gerekir. Hayatın her alanında başarının anahtarı donanımlı olmaktan geçiyor. Eğitimde uzmanlık önemlidir. Kendimizi yaşamda karşılaştığımız durumlar karşısında zayıf hissetmemek için alanlarında uzman kişilerin eğitimlerinden faydalanmalıyız. Çalışanlarımızın iş ve yaşam gelişimlerini desteklemek için verilen eğitimlerimiz devam edecektir.
     Programda çiftlerin evlilik yaşamında karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunların en sağlıklı çözüm yolları anlatıldı. Ailenin kurulmasında temel oluşturan eş seçiminde denklikle ilgili konuşan psikolog Sevde Keçer, çiftler arasındaki uyuma ve sağlıklı iletişim kurma yollarına da değindi.
     Sevgi kavramından ve aile kurma kararı alındıktan sonra birey olarak değerlendirmemiz gereken yapısal özellikler hakkında bilgi veren Dr. Zeynep Pınar, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Sağlıklı bir birliktelikte çiftlerin birbirlerini tanıması, karar ve isteklerine saygı göstermesi çok önemlidir. Değişim beklentisiyle kurulan birlikteliklerin zemini genellikle sağlam olmamaktadır. Birlikte karşılaşılan sorunlarda ilk önce karşı tarafı suçlayanlar çözümden uzak tartışmalara yol açarlar. Sorumluluk önce kendi üzerimize düşen kısmını yerine getirmemizle değerlenir.
    
     Muhabir: İbrahim Halil Çekici
     Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
<< Önceki Haber Sağlıklı ailenin temeli eş seçiminde denklik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER