Sağlık

Sağlık-Sen Ankara 2 Nolu Şubeden ek ödeme eylemi


ANKARA (A.A) - Sağlık-Sen Ankara 2 Nolu Şube üyesi bir grup, Ek Ödeme Yönetmeliğini protesto etti.
     Abdi İpekçi Parkında toplanan grup adına konuşan Sağlık-Sen Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Erdal Bolatçı, 14 Şubatta yayımlanan Ek Ödeme Yönetmeliğinin sağlık çalışanlarında adaletsizlik, haksızlık ve aldatılmışlık duygusu yaşattığını ileri sürdü.
     Yönetmelikle döner sermaye dağıtımındaki adaletsizlik makasının biraz daha açıldığını savunan Bolatçı, ayrıca motivasyonu ve aidiyeti zedeleyecek maddelerin uygulamaya konduğunu öne sürdü.
     Bolatçı, şunları kaydetti:
     Verilen emek, gayret ve çabanın ödülledirilmesi bir yana uygulamaya konan Ek Ödeme Yönetmeliği çalışanlara adaletsizlik, haksızlık ve ayrımcılıktan başka bir şey getirmemiştir. Çalışanların emeğinin verilmemesi, adalet sağlanmaması en basit ifadeyle ahde vefasızlıktır. Hakkın tesliminde yapılan adaletsizlik sonucu sağlık çalışanı güvenini ve ümidini kaybetmiş, bıkkın, yorgun, mutsuz, tükenmiş, kırgın ve örselenmiş durumdadır. Bakanlığın öve öve bitiremediği performans sistemi bu yönetmelikle fiilen ortadan kalkmış, performans sadece isimde kalmıştır. Tüm dünyada ödüllendirme olarak uygulanan performans sistemi, Sağlık Bakanlığında cezalandırma yöntemi şeklinde uygulanır hale gelmiştir.
    
     Muhabir: Fatma Can - Duygu Can
     Yayıncı: Tolga Özgenç

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER