Sağlık

Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Abdulbaki Tekin: Sağlık hizmetlerinde yaşanan istihdam farklılıkları çalışma barışını olumsuz etkilemekte


ESKİŞEHİR (A.A) - Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Abdulbaki Tekin, Sağlık hizmetlerinde yaşanan istihdam farklılıkları çalışma barışını olumsuz etkilemekte ifadelerini kullandı.
     Sağlık-Senden yapılan açıklamada, Tekinin, Şube Sekreteri Çetin Balaban ile İnönü ve Çukurhisar ilçelerindeki sağlık çalışanlarıyla bir araya geldiği belirtildi.
     Sadece üyelerinin değil, üye olmayan çalışanların da sözcüsü olacaklarını anlatan Tekin, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sosyal, mali ve özlük hakları açısından güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
     Tekin, açıklamasında şunları kaydetti:
     Sağlık hizmetlerinde yaşanan istihdam farklılıkları çalışma barışını olumsuz etkilemekte ve aynı işi yapan sözleşmeli-kadrolu personel bu ayrımdan ciddi anlamda rahatsız olmaktadır. Diğer bakanlıklarda sözleşmeli personel alımları gittikçe azalmaktayken, Sağlık Bakanlığı da 4/B statüsündeki personel alımını durdurmalı, konuyla ilgili yasal düzenlemelerin acilen yapılarak yerine 2013 yılında kadrolu personel alımına başlamalıdır.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER