Sağlık

Sağlık-Senden kreş için helvalı protesto -Sağlık-Sen üyesi bir grup, Tokat Devlet Hastanesinde yapımı tamamlanan kreşin 3 yıldır açılmamasını helva dağıtarak protesto etti


TOKAT (A.A) - Sağlık-Sen üyesi bir grup, Tokat Devlet Hastanesinde yapımı tamamlanan kreşin 3 yıldır hizmete açılmamasını helva dağıtarak protesto etti.
     Kreşin önünde toplanan Sağlık-Sen Tokat Şubesi üyeleri, bir süre slogan attı. Grup adına basın açıklaması yapan şube başkanı Suat Mantar, 3 yıldır hizmete açılmamış kreş için bir araya geldiklerini ifade etti.
     Sağlık Bakanlığının 2007 yılında yürürlüğe giren genelgesine göre 0-6 yaş arası en az 50 çocuğun bulunması şartını sağlayan kurumlarda, çocuk bakım evinin açılması gerektiğini belirten Mantar, Bu sebepten dolayı 3 yıl önce Tokat Devlet Hastanesinin inşaatı devam etmekteyken Tokat Sağlık-Sen olarak çalışanlarımızın kreş ihtiyacını belirten dilekçeler topladık. Yapılan çalışmalar sonucunda Tokat Devlet Hastanesi ile birlikte kreş binası da yapıldı diye konuştu.
     Kreşin açılmamasıyla ilgili tatmin edici cevaplar alamadıklarını ifade eden Mantar, Kreşin açılmamasını helva dağıtarak protesto ediyoruz. Nasıl ki un ile şeker helva yapılıp, insanlara dağıtılmadığı sürece ne unun ne de şekerin ne de yapılmış helvanın kimseye faydası yok ise kreşin açılmamış olması da aynen bunun gibidir dedi.
     Basın açıklamasının ardından helva dağıtımı yapıldı. Sendika üyeleri, daha sonra dağıldı.
    
     Muhabir: Zehra Aydın / Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER