Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Yüce: -Engellilerin sosyal hayata katılımını sağlamak, güven içinde sokağa çıkmalarını ve ihtiyaçlarını rahatça temin etmeleri için ücretsiz taşıma hizmeti veriyoruz


SAKARYA (A.A) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, engellilerin sosyal hayata katılımını sağlamak, engellilerin güven içinde sokağa çıkmalarını ve ihtiyaçlarını rahatça temin etmeleri için ücretsiz taşıma hizmeti verdiklerini bildirdi.
     Yüce, yaptığı yazılı açıklamada, toplu taşıma araçlarını kullanamayan özürlülere il genelinde ücretsiz taşıma hizmeti verdiklerini kaydetti.
     Özürlüleri kamu kurum ve kuruluşlarına, alışveriş merkezlerine, akraba ziyaretlerine, banka ve gitmek istedikleri yere taşıdıklarını belirten Yüce, Engellilerin sosyal hayata katılımını sağlamak, güven içinde sokağa çıkmalarını ve ihtiyaçlarını rahatça temin etmeleri için ücretsiz taşıma hizmeti veriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın her zaman yanındayız ifadelerini kullandı.
     Yüce, Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğünde bilgilendirme, yönlendirme ve danışmanlık hizmetleri yapıldığını vurgulayarak, şunları bildirdi:
     Engelli vatandaşlarımızın toplumla bütünleşmesini sağlamak ve onların bağımsız hareket etmelerine destek olmak amacıyla, sosyal güvencesi olmayan ve ihtiyaç duyduğu medikal malzemeyi almaya ekonomik gücü yetmeyen vatandaşlarımıza, tekerlekli sandalye, akülü araba, yürüteç ve tuvaletli sandalye yardımında bulunuyoruz. Toplumda engelli olmak konusuna dikkat çekmek hem de engellilerimizin evlerinden dışarı çıkarak farklı ve keyifli zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla etkinlikler düzenliyoruz. Her yıl programlar düzenleyerek engelli vatandaşlarımız ve aileleri ile bir araya geliyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımıza hizmetlerimiz artarak devam edecektir.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER