Sağlığa kamu spotlarıyla dikkat çekiliyor

Sağlığa kamu spotlarıyla dikkat çekiliyor -Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü, alışveriş poşetlerine yazdırdığı "Bağışlanan her organ filizlenen bir candır", "Sağlık için günde 30 dakika yürüyün" gibi spotlarla halkı sağlık konusun


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü, alışveriş poşetlerine yazdırdığı kamu spotlarıyla halkı sağlık konusunda bilinçlendiriyor.
     Müdürlük, kentteki bazı marketlerle anlaşma yaparak, halkı alışveriş yaparken de bilgilendirmek amacıyla çalışma başlattı. Kullanılan poşetlerin üzerine, "112 ambulansı lüzumsuz aramayın", "Bağışlanan her organ filizlenen bir candır", "Sağlık için günde 30 dakika yürüyün" ve "Temizlik elde başlar, suya sabuna dokunun" spotları yazdırıldı. Spotların yazdırıldığı poşetler anlaşılan marketlerde kullanılmaya başlandı.
     İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlığın her şeyin başında geldiğini, zihnin, bedenin ve ruhun sağlıklı olması gerektiğini söyledi.
     Sağlığa dikkat çekmek ve halkı bu konuda bilinçlendirmek için çalışma başlattıklarını anlatan Karakök, "İnsanlara, alışveriş yaparken bile sağlığı hatırlatmak istedik. Bu çerçevede bazı marketlerde kullanılan poşetlere halkı bilinçlendirmeye yönelik çeşitli kamu spotları yazdırdık" dedi.
     Böylelikle daha sağlıklı bireyler yetişmesini amaçladıklarını ifade eden Karakök, şöyle konuştu:
     "İnsan sağlığına önem veren ülkeler, vatandaşlarının sağlığını daha iyi seviyeye getirebilmek amacıyla büyük çaba sarf ediyor. Yeni yönetimler, programlar ve buna uygun stratejiler hep daha iyi bir sağlık hizmeti sunmak içindir. Biz de sağlık sorunlarını çeşitli projelerle en aza indirmeye çalışıyoruz. Bilinçli ve sağlıklı bir gelecek yetiştirmek için birlikte hareket etmek gerekiyor. Bu konuda halkımızın da bize destek vermesini istiyoruz."
     Alışveriş yapan vatandaşlar da poşetlere kamu spotu yazılması uygulamasını beğendiklerini ifade etti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek - Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Sağlığa kamu spotlarıyla dikkat çekiliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER