Sağlam: Sigara bizim için bir düşman

Sağlam: Sigara bizim için bir düşman

Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla program düzenlendi. Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Levent Sağlam, Gemerek ilçesinde yapılan sigara ile mücadele çalışmalarını örnek gösterdi.

Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Levent Sağlam, 9 Şubat Dünya Sigarayı bırakma günü nedeniyle düzenlenen programda yaptığı konuşmada, dünyada ölüme yol açan nedenler arasında sayıldığında sigaranın ilk sıralarda yer aldığına vurgu yaparak, "Sigara kanser, felç, akciğer hastalıkları, kalp ve damar hastalıklarına neden olabildiği için bütün bunlar, çok ciddi sağlık sorunlarıdır ve ölüme en kestirmeden götüren hastalıkların başında gelir. Sigara sağlığa verdiği zararın yanında ekonomik olarak yol açtığı zararları da göz önüne aldığımızda sigara mücadele edeceğimiz bir düşman olarak karşımızda duruyor." dedi.

Sigara ile mücadele anlamında tütünle mücadele yasası çıkarıldığını aktaran Sağlam, "Son yıllarda tütünle mücadele kapsamında önemli mücadeleler veriyoruz. Türkiye sigara ile mücadele anlamında dünyanın konuştuğu bir ülke haline geldi. Dünya Sağlık Örgütü ve bir çok kurumun sayısız ödüllerine mazhar oldu." şeklinde konuştu.

Gemerek Kaymakamı Yusuf Özbey de ilçede başlattıkları sigara bıraktırma kampanyaları hakkında bilgilendirme yaptı. İlçede yaptıkları bir yıllık çalışmalarda en az 30 kamu personelinin sigarayı bıraktığını anlattı. Özbey, sigara ile mücadele çalışmalarının mahalle muhtarları ve köy muhtarlarıyla devam edeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından Halk Sağlığı Müdürü Sağlam, Kaymakam Özbey'e sigara ile mücadele kapsamında yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür belgesi takdim ederken, sigarayı bırakan 5 memura da teşekkür belgesi verdi.

Programda Şarkışla Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Kaya da sigaranın zararlarıyla ilgili katılımcılara bilgi verdi. Programa Sağlık İl Müdürü Adil Kaya ile sağlık çalışanları katıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Sağlam: Sigara bizim için bir düşman Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER