Safranbolu Müftüsü Yılmaztürk:

Safranbolu Müftüsü Yılmaztürk: -Herkes umumi kıyametten önce kendi şahsi kıyametini düşünmelidir


KARABÜK (A.A) - Safranbolu Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Maya takvimine göre 21 Aralıkta kıyamet kopacağı iddiasıyla ilgili Herkes umumi kıyametten önce kendi şahsi kıyametini düşünmelidir dedi.
     Yılmaztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, kıyametin tarih boyunca insanların üzerinde en çok kafa yorup merak ettikleri hususlardan birisi olduğunu söyledi.
     Yaşayan her canlının, her gün kendi kıyameti olan ölümüne bir adım daha yaklaştığını belirten Yılmaztürk, şunları kaydetti:
     Aslında herkes umumi kıyametten önce kendi şahsi kıyametini düşünmelidir. Hz. Muhammed ahir zaman peygamberidir. Onun dünyaya teşrifi başlı başına kıyamet alametidir. İnsanlık Hz. Peygamberden sonra kıyameti çok daha yakınında hissetmiştir. Kuran-ı Kerime baktığımızda tıpkı insanın ne zaman öleceğinin gizli tutulması gibi kıyametin zamanının da hikmete binaen gizli tutulduğunu görüyoruz. Kıyamet veya ölüm zamanı gizli tutulmasaydı, insanlık tamamen donuklaşır, hiçbir üretim ve faaliyet olmaz herkes ölümü beklerdi. Bu açıdan kıyametin gizliliği insanlık için büyük bir nimettir.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Safranbolu Müftüsü Yılmaztürk: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER