Saçta kadına şiddete son tasarımı

Saçta kadına şiddete son tasarımı -Dünya Kuaförler Konfederasyonu Türkiye üyesi kuaför Harun Cici, kadına şiddete dikkati çekmek için farklı bir saç tasarımına imza attı -Ünlü kuaför, şiddete maruz kalan kadın ile barış içind


İZMİR (A.A) - Efsun Yılmaz - Dünya Kuaförler Konfederasyonu Türkiye üyesi kuaför Harun Cici, kadına şiddete dikkati çekmek için farklı bir saç tasarımına imza attı. Ünlü kuaför, şiddete maruz kalan kadın ile barış içinde yaşayan kadını tasvir eden iki ayrı tasarımı aynı saçta buluşturdu.
     Ukraynadaki bir üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesinden fahri doktora sahibi olan ve 10. Uluslararası Kristal Melek Güzellik ve Kuaför Festivalinde büyük ödül kazanan Harun Cici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyanın birçok bölgesinde yüzlerce kadının saçını yaptığını belirtti.
     Şiddete maruz kalan kadın sayısının her geçen gün yükseldiğine ilişkin gözlemlerini aktaran Cici, Sıkıntısı olan kadın kuaföre gelip saçını değiştiriyor, biz de onların sorunlarını psikolog gibi dinliyoruz dedi.
    
     -Avrupa ülkelerindeki kadınlar da şiddete maruz kalıyor-
    
     Harun Cici, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kadına şiddete son adını verdiği tasarımı yaptığını ve şiddete maruz kalan kadın ile barış içinde yaşayan kadını tasvir eden iki ayrı tasarımı aynı saçta buluşturduğunu dile getirdi.
     Amacının barış sembolünden hareketle şiddet sorununa dikkati çekmek olduğunu vurgulayan Harun Cici, şöyle konuştu:
     Biz her kesimden insanla çalışıyoruz. Kültürlü meslek sahibi kadınlar da kuaföre geliyor, meslek sahibi olmayan da. Onlara tavsiyelerde de bulunuyorum. Aile içinde ekonomik denge oluşturmaları gerektiğini söylüyorum. Fakirlik insanları, kadınları biraz daha köleleştiriyor. Şiddet gören kadınlara da daha çok ekonomik sorun yaşayan ailelerde rastlıyorum. İzmirin yanı sıra Londrada da kuaför dükkanı işletiyorum. Sadece Türkiyede yaşayan kadınlar değil, Avrupa ülkelerindeki kadınlar da şiddete maruz kalıyor. Ben de kadına yönelik şiddete dikkati çekmek için bu saç tasarımını yaptım.
    
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Saçta kadına şiddete son tasarımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER