Saat kulelerinin minyatürleri Karabükte sergilenecek

Saat kulelerinin minyatürleri Karabükte sergilenecek -Anadolu Minyatür Saat Kuleleri Müzesi Projesi kapsamında bir dönümlük alanda, 15 saat kulesinin minyatürü yapılıyor -Karabük Valisi Küçük: -Anadoludaki en eski saat kulelerini


KARABÜK (A.A) - Karabük Valisi İzzettin Küçük, Anadoludaki en eski saat kulelerini, ilçemizde buluşturduk dedi.
     Küçük, Batı Karadeniz Kalkınma Birliği (BAKAB) üyeleri ile birlikte Anadolu Minyatür Saat Kuleleri Müzesi Projesi kapsamında, Safranbolu Saat Kulesinin yanındaki bir dönümlük alanda oluşturulan açık hava müzesinde incelemede bulundu.
     İnceleme sırasında gazetecilere açıklama yapan Küçük, valilik olarak sürdürdükleri kültürel çalışmalara her geçen gün yenisini eklediklerini belirterek, bu projenin de onlardan biri olduğunu söyledi.
     Projenin son aşamalarına gelindiğini vurgulayan Küçük, şöyle devam etti:
     Osmanlı İmparatorluğunda özellikle 1901de 2. Abdülhamidin tahta çıkışının 25. yıl dönümü şerefiyle Anadolunun dört bir yanında yapılması talimatı verilen saat kulelerinin minyatürleri, Safranboluda inşa çalışması süren açık hava müzesinde sergilenecek. UNESCOnun Dünya Kültür Mirası Listesindeki ilçede, Sadrazam İzzet Mehmet Paşa tarafından 1797de yaptırılan Safranbolu Saat Kulesinin yanındaki bir dönümlük alanda Balıkesirden Erzuruma kadar 15 saat kulesinin minyatürü yapıldı. İlçemiz önemli bir ziyaret mekanı daha kazandı. Amasya, Çorum, İstanbul Dolmabahçe, İzmir Konak, Adana, Samsun, Kütahya, Erzurum, Kayseri, Elazığ, Saraybosna, Bursa, Edirne, Çanakkale ve İzmitte bulunan saat kulelerinin maketleri tamamlanarak montajları başladı. Önümüzdeki günlerde çevre düzenlemesiyle birlikte hizmete açılacak.
     Küçük, tüm saat kulelerinin saatlerinin çalışır vaziyette yapıldığını sözlerine ekledi.
     (AOL-SÖ-RİN)
<< Önceki Haber Saat kulelerinin minyatürleri Karabükte sergilenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER