Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Çalışkana

Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Çalışkana ziyaret


HATAY (A.A) - Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Hatay İl Temsilcisi Metin Yılmaz, Saadet Partisi İl Başkanı Necmettin Çalışkanı ziyaret etti.
     Yılmaz, ziyarette yaptığı konuşmada, Hatayda yapılacak olan Kampüs Hastanenin, iki fay hattının ortasına ve kurutulan Amik Gölüne kurulacağını belirtti.
     Hastanenin mera vasfındaki verimli topraklara yapılacak olmasını platform oluşturarak önlemek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade eden Yılmaz, Kentsel dönüşümü destekliyoruz fakat, verimli toprağı olan mera vasfındaki yerlere bina yapılamaz yasasına rağmen bile bile bu yasa çiğneniyor. Buna seyirci olamayız dedi.
     Çalışkan da, ayakkabıcılar sitesi, stadyum gibi söz verilen birçok projelerin çoğu laftan öteye gitmediğini ve uzun zaman geçmesine rağmen henüz ortada atılan adım olmadığını belirtti.
     Kampüs Hastane projesinin hayata geçirilemeyeceğini ifade eden Çalışkan, yatırımlarda dikkatli davranılması gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Emin Sansar
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
     Riskli bölgede göle dönüşme ihtimali de olan ve mesafe olarakta uzak bir alanda olacak hastanenin, acil hastaların yetişemeyeceği ölçüde şehir merkezinden uzak bir mesafeye yapılarak insanların bil
     e bile ölüme terk edileceğini belirten Yılmaz,
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
     YILMAZ-DAN ÇALIŞKAN-A- ZİYARET
     BASK, RİSKLİ BÖLGEYE YAPILMASI PLANLANAN KAMPÜS HASTANENİN YAPIMINI ÖNLEMEK İÇİN PLATFORM KURUYOR
     Çalışkan: Bu milletin parasına servetine değerlerine sahip çıkan her proje önemlidir. Samimi gayretleri takdirle karşılıyoruz.
     Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Hatay İl Temsilcisi Metin Yılmaz, Saadet Partisi GİK üyesi ve Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkanı ziyaret etti.
     Beraberinde Bağımsız Sağlık Sen il temsilcisi Abdullah Gül ve Mehmet Ali Uylaş ile birlikte Çalışkan-ı ziyaret eden Metin Yılmaz ziyaretin amacını Hatay-da yapılacak olan Kampus Hastanenin, iki fay hattının ortasına ve kurutulan amik gölüne kurulacağını, ayrıca -mera- vasfındaki verimli topraklara yapılacak olmasını platform oluşturarak önlemek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Riskli bölgede göle dönüşme ihtimali de olan ve mesafe olarakta uzak bir alanda olacak hastanenin, acil hastaların yetişemeyeceği ölçüde şehir merkezinden uzak bir mesafeye yapılarak insanların bile bile ölüme terk edileceğini belirten Yılmaz, Kampus hastane projesinin ölüm projesi olacağını söyledi.
     Şifa mı yoksa felaket mi dağıtacak-
     Yılmaz, -Geçtiğimiz yıl da dile getirdiğimiz dünyada tek vadi etkisi oluşturan iki fay hattının ortasına mera kanununa kasten muhalefet edilerek gerçekleştirilen kampüs hastane projesin bir ölüm projesi olduğunu ilerleyen yıllarda yıkıcı etkisi büyük olacak depremlerde bu hastane şifa mı yoksa felaket mi dağıtacak- Bu hatadan acilen vazgeçilmesini bekliyoruz.
     Daha önce vazgeçilen ama şimdi tekrar rant uğruna yapılacağını öğrendiğimiz bu projeyi önlemek için ortak bir platform oluşturarak STK-lar hep birlikte bu tehlikeli korkunç projeyi durdurmalıyız. Sağı solu fay hattı olan 6 şiddetindeki bir depremin 10 şiddetinde hissedilebileceği böyle riski bir bölgede yatmak ne kadar sağlıklıdır. Geçmişte Hatay-ın çok şiddetli depremler yaşadığını biliyoruz. Deprem riski olan bir ilde fay hatlarının üzerine ve gölün ortasına yapılacak olan bu hastane ile birilerine rant sağlamak için insanlar ölüme terk edilecek. Bu riski kabul etmemiz mümkün değildir. Gerek ulaşım gerek deprem ve göl riski olan bu alana hastaneyi su baskınından önlemek için 3,5 metre beton dökülerek yükseltilecek. Hadi su baskınını önlediniz, peki depremi nasıl önleyeceksiniz! Ayrıca bu kadar masrafla bizim paralarımızı israf ederek milli servetle yapılarak. Milli servet heba olacak.
     Yasalar bile bile çiğneniyor
     Kentsel dönüşümü destekliyoruz fakat, verimli toprağı olan mera vasfındaki yerlere bina yapılamaz yasasına rağmen bile bile bu yasa çiğneniyor. Buna seyirci olamayız buna seyirci olanda suça ortaktır. Sessiz kalanlar Allahın huzuruna nasıl hesap vereceklerdir. Allah yarın sorduğunda validen korktum mu diyeceksiniz.
     Oradaki arsalar şimdi onlarca kat değer kazanacak ve önceden oradaki arsaları da planlayarak daha önceden satın alanlar şimdi onlarca katını satarak rant sağlamış olunacak. Oraları kimlerin satın aldığını istedik cevap bekliyoruz.
     Şimdi yeniden dava açarak mera vasfından çıkarılmasının yasak olduğunu, bu yüzden açacağımız davayı platform üyeleriyle birlikte kazanıp büyük bir yanlışlıktan dönülmesini umuyoruz- dedi.
     Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan da ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek daha önce hal, ayakkabıcılar sitesi, stadyum gibi söz verilen birçok projelerin çoğu laftan öteye gitmediğini ve uzun zaman geçmesine rağmen henüz ortada atılan adım olmadığını söyleyerek bu projenin de hayata geçirileceğini zannetmiyorum. Ancak böyle bir hatanın affadilemeyeceğini söyledi. "Bunun hesabını kimse veremez. Yatırımlarda dikkatli davranılmalı. Havaalanında da aynı hataya düşüldü. Şimdi tekrar göle dönmemesi için dünyanın parası harcanıyor. Serin yola kışla kenarına yapabilirlerdi.Ayrıca bir önemli konu daha var ki; Yanlış yere yapılan havaalanı yaz-kış sis sorunu yaşıyor. Haftada 2,3 kez uçaklar sis nedeniyle inmiyor. Komşu illere iniş yapmak durumunda kalınıyor- diye konuşt
     Daha önce havaalanına yapılan ek harcamalarla ve şimdide bu hastanenin su baskının önlemek için harcanacak ek masraflarla nice fabrikalar iş sahaları açılabilirdi. Öyle anlaşılıyor ki aynı hatalar tekrarlanıyor- diye konuştu.
<< Önceki Haber Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Çalışkana Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER