Roman öğrenciler sinemayla tanıştı

Roman öğrenciler sinemayla tanıştı -Eğitimle Mutlu Yarınlar Projesi kapsamında, çoğunluğunu Romanların oluşturduğu 120 ilkokul öğrencisi, sinemaya götürüldü


EDİRNE (A.A) - Edirnede çoğunluğunu Romanların oluşturduğu 120 ilkokul öğrencisi, Eğitimle Mutlu Yarınlar Projesi kapsamında, sinemayla tanıştı.
     Fevzipaşa ve Mimar Sinan ilkokullarında öğrenim gören çoğunluğunu Romanların oluşturduğu öğrenciler, okullarından Edirne Belediyesine ait minibüslerle alınarak sinemaya götürüldü.
     Öğrenciler, burada Kahraman Maymun isimli animasyon filmi izledi.
     Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, sinema salonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, dezavantajlı öğrencilere sinema salonu ve alışveriş merkezinin de olduğunu göstermek istediklerini belirterek, Bütün çocukların, bütün insanların eşit olduğu bir dünyada yaşadığımız zaman ve kimsenin kimseye özenecek bir durumu kalmadığı zaman, toplumu birbirine bağlayabiliriz dedi.
     Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı da birçok Roman öğrencinin hayatında hiç sinemaya gitmediğini, ilk kez sinemayla tanıştıklarını anlattı.
     Dezavantajlı öğrencilerin sosyalleşmesi ve hayatın içinde olması için mücadele ettiklerini kaydeden Şallı, Biz çocuklarımızın hayatın içinde olmalarını hedefliyor, onlara mutlu yarınlar yaratmak istiyoruz ifadesini kullandı.
     Mimar Sinan İlkokulu öğrencilerinden Şirin Demirel de hayatında ilk defa sinemaya geldiğini, sinemada olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. Aynı okulun öğrencilerinden Ceyhun Çekmez ise sinemada film izlemenin çok güzel olduğunu dile getirdi.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
<< Önceki Haber Roman öğrenciler sinemayla tanıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER