Rizeli cami yaptı, avludaki mezar girişte

Rizeli cami yaptı, avludaki mezar girişte kaldı -İyiderede yıllar önce öldürüldüğü yere defnedilen kişinin mezarı, köye yeni yaptırılan caminin girişinde kaldı


RİZE (A.A) - Rizenin İyidere ilçesinde yıllar önce öldürüldüğü yere defnedilen kişinin mezarı, köye yeni yaptırılan caminin girişinde kaldı.
     İyidereye bağlı Denizgören köyünde yaşayan Mehmet Kalkavan, yaklaşık yüz yıl önce yaptırdığı caminin önünde tabancayla vurularak öldürüldü. Kalkavanın cenazesi, yakınları tarafından öldürüldüğü yere defnedildi.
     Yıllar sonra köylüler, yetersiz kalan eski caminin yerine yeni cami yapılmasına karar verdi. Daha büyük bir cami yapılması üzerine Kalkavanın yakınlarından, cami kapısına yaklaşık 1,5 metre mesafedeki mezarın taşınması istendi.
     Bu isteğe olumsuz yanıt alınınca Kalkavanın mezarı, çevresi duvarla çevrilen caminin avlusunda kaldı.
     Mehmet Kalkavanın akrabası Yılmaz Kalkavan, yaptığı açıklamada, Mehmet Kalkavanın cami girişinde vurularak öldürüldüğünü, alınan kararla cenazeninin öldürüldüğü yere gömüldüğünü belirterek, Eski cami yetersiz kalınca yeni cami yapıldı. Yeni cami mezara çok yaklaştı. Mezar, tam giriş kapısının önüne denk geldi. Mezar taşınmayınca caminin giriş kapısı önünde kaldı. Camiye giriş çıkış için engel taşımıyor dedi.
     Erdoğan Kalkavan ise caminin etrafının duvarla çevrilmesi sonucu mezarın cami girişinde kaldığını ifade ederek, Doğal olarak dikkati çekiyor. Ancak camiye giriş çıkış için çok fazla engel oluşturmuyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı / Asena Akçay
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Rizeli cami yaptı, avludaki mezar girişte Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER