Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı

Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ofluoğlu: ÇAYKURun özelleşmesi söz konusu değil


RİZE (A.A) - Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu, ÇAYKURun özelleşmesinin söz konusu olmadığını bildirdi.
     Ofluoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, yıllardır kamuoyunu meşgul eden özelleştirme konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın, Rize mitinginde ÇAYKURun özelleşmeyeceğini söylediğini belirtti.
     Tarım ve sanayinin tamamının çaya bağlı olduğu Rizede çay sektörünün temel direği olan ÇAYKURun özelleşmesinin söz konusu olmadığını ifade eden Ofluoğlu, şunları kaydetti:
     Böyle bir konu varmış gibi gündem oluşturulması bizleri oldukça rahatsız etmiştir. İlimizde organik gübre üretimi konusunda büyük projeler hayata geçirilirken, ÇAYKURun organik çay tarımı ile ilgili çalışmaları ve kapasitesi artırması bile bu haberlerin provokasyondan ibaret olduğunun kanıtıdır. ÇAYKURun özelleşmesi halinde çay sektörü bir kaç yıl içinde bitecektir. Tarladan bardağa kurulan zincirdeki en büyük halkanın kopması demektir. Buda Rize ve Rizeliye büyük ölçüde zarar verecektir. Bölgenin tek geçim kaynağı olan çay tarımının ve üreticisinin sigortası olan ÇAYKURun özelleşmesi halkımızı göçe zorlar. Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Hayati Yazıcı, açıklaması ile özelleşmenin söz konusu olmadığı söylemiştir. Halkımız ve üreticimiz bu konuda rahat olsun.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER