Rize Sağlık Müdürü Tepe: Rizede artan

Rize Sağlık Müdürü Tepe: Rizede artan nüfus yoğunluğuna paralel olarak iki yeni acil sağlık hizmetleri istasyonunu daha hizmete sunmayı planlıyoruz


RİZE (A.A) - Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Rizede artan nüfus yoğunluğuna paralel olarak iki yeni acil sağlık hizmetleri istasyonunu daha hizmete sunmayı planladıklarını söyledi.
     Tepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 112 acil sağlık hizmetlerinin, Rize Sağlık Müdürlüğüne bağlı olarak İsmail Kahraman Kültür Merkezi binasında bulunan Komuta Kontrol Merkezi Başhekimliği tarafından yürütüldüğünü belirtti.
     Rizede hasta sayısının son yıllarda katlanarak arttığını ifade eden Tepe, Böylesi önemli bir hizmeti layıkıyla yerine getirebilmek ve artan iş yükünü tam anlamıyla karşılayabilmek amacıyla çalışıyoruz. İl merkezinde İl Ambulans Servisi Başhekimliğimize bağlı olarak İslampaşa Mahallesinde Rize 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu geçen yılın nisan ayında hizmete girdi. Kentte artan nüfus yoğunluğuna paralel olarak iki yeni acil sağlık hizmetleri istasyonunu daha hizmete sunmayı planlıyoruz dedi.
     Tepe, bu doğrultuda önce Fener Mahallesinde Merkez 5 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunu, ardından da Yeniköy Mahallesinde Merkez 6 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunu hizmete açmayı hedeflediklerini vurgulayarak, İstasyonların açılmasının asıl amacı, vakalara erken ulaşabilmek. Acil sağlık hizmetlerinde saniyelerle yarışıyoruz. Geçen yıl meydana gelen vakaların yüzde 98ine 5 dakikadan önce ulaştık. Bakanlığımız tarafından ilimize tahsis edilen 5 yeni ambulans ile il genelinde 5i evde sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere, 39 ambulans ile hizmet sunuyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Salih Yıldırım
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Rize Sağlık Müdürü Tepe: Rizede artan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER