Rize İl Genel Meclis Başkanı Hakan

Rize İl Genel Meclis Başkanı Hakan Gültekin Diyarbakır Valisi Toprakı ziyaret etti


DİYARBAKIR (A.A) - Rize İl Genel Meclis Başkanı Hakan Gültekin, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprakı ziyaret etti.
     Rize İl Genel Meclis üyeleriyle Diyarbakıra gelen Gültekin, Valilik Toplantı Salonunda Toprak ile görüştü.
     Gültekin burada yaptığı açıklamada, Rize İl Özel İdaresi çalışmaları kapsamında Antakya, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır ve Elazığ illerini ziyaret ederek, görev sorumluluk alanlarındaki yol, su, kanalizasyon, tarım, eğitim, kültür, turizm, sosyal ve kalkınma ajansı projeleri hakkında inceleme ve değerlendirme yapmayı planladıklarını söyledi.
     Bu kapsamda Diyarbakırda bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Gültekin, gösterdiği ilgiden ötürü Vali Topraka teşekkür etti.
     Vali Toprak ise, Diyarbakırın taşlara yazılmış bir kent olduğunu söyledi. Surlara bakıldığında her birinin üzerinde tüm medeniyetlerin kalıntıları bulunduğunu ifade eden Toprak, onun için son derece önemli bu coğrafyada bu güzelliği ortaya çıkaran bir güç olduğunu belirtti.
     Toprak, Diyarbakırda görev yapmaktan onur ve gurur duyduğunu dile getirerek, şöyle dedi:
     Bu ziyaretler olmadığı zaman birbirimizi anlama fırsatı bulamayacağımızdan ön yargı ve mevcut bilgilerimizle hareket ederiz. Bu gidiş gelişlerle birbirimizi tanıyacağımızdan güven artacak, sevgi tohumları yeşerecektir. Diyarbakırda insani güzellikleri ve zenginlikleri görüyoruz. O zaman bu ortaya çıkan ön yargılar ve olumsuz yaklaşımları birlikte gidermeliyiz. Bu nedenle kentimizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Rize, İkizdere, Ovit, Erzurum, Bingöl ve Diyarbakır güzergahındaki Sevgi Yolu projesi ile güzel gelişmeler olacak. Vatandaşlar Diyarbakırdan tabiat güzelliklerine sahip Karadenize, Rizeden de verimli topraklara sahip inanç ve kültür şehri kadim kent Diyarbakıra gelecektir.
     Gültekin, ziyaretin sonunda Topraka Rizeyi tanıtan bir tablo, Toprak da Gültekine, Diyarbakırın tarihi mekanlarından Malabadi Köprüsü, Dört Ayaklı Minare, Ulu Cami ve On Gözlü Köprünün yer aldığı bir kolaj çalışması hediye etti.
    
     Muhabir: Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Rize İl Genel Meclis Başkanı Hakan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER