Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneğinden TSYDye

Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneğinden TSYDye tepki


RİZE (A.A) - Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Rize İl Temsilcisi Osman Canın keyfi uygulamalar yaptığını öne sürerek, gazetecilerin sorunlarının çözümü için imza kampanyası başlattı.
     Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneğinden yapılan yazılı açıklamada, TSYD Rize İl Temsilcisi Osman Canın 15 yıldır görevi yürüttüğü, keyfi uygulamaları nedeniyle basın mensuplarının Rizedeki spor karşılaşmalarına girmekte zorluklar yaşadığı belirtildi.
     Açıklamada, Canın yerine başka birinin görevlendirilmesi için imza kampanyası başlatıldığı vurgulanarak, şöyle denildi:
     Elinde bulundurduğu TSYD temsilciliği yetkisi ile gazetecilerin stadyumlara girişinde çeşitli zorluklar çıkaran, keyfi uygulamalar yapan, yakın akraba çevresini giriş izni olmamasına rağmen statlara sokan, gazetecilerin sorunlarına duyarsız kalan, kente gelen konuk basın mensuplarına aşağılayıcı davranışlar sergileyen Osman Can ile gazeteciler çalışmakta güçlük çekmektedir. Bu anlamda başlatılan imza kampanyasına üyemiz olan yerel, bölgesel ve ulusal gazete ve haber ajansları ile internet medyası kuruluşlarının temsilcileri büyük destek vermektedir
     İmza kampanyasında toplanan imzaların TSYD Genel Merkezi ile TSYD Trabzon Şubesine gönderileceği anlatılan açıklamada, Rizede yaşayan gazetecilerin haklı talebinin ilgili dernek tarafından dikkate alınması istenmektedir. Aksi taktirde görev yapan spor muhabirleri ilgili kuruluş ve temsilcisi ile olan ilişkilerini gözden geçirecek, gerekirse hiçbir belge tesliminde bulunmayacak, temsilcisi görevden alınıncaya kadar spor müsabakalarını takip etmeyecektir ifadelerine yer verildi.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneğinden TSYDye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER