Rizede karne töreni düzenlendi

Rizede karne töreni düzenlendi


RİZE (A.A) - Rizede yarı yıl tatili dolayısıyla karne töreni düzenlendi.
     Merkeze bağlı Dörtyol Köyü Şehit Halil Sadıkoğlu İlköğretim Okulunda düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Mehmet Özer, Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım ile öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
     Özer, burada yaptığı konuşmada, sonbahar mevsiminde başlayan ilk dönemin sonunda öğrencilerin karne ile ödüllendirildiğini söyledi.
     Ders zilinin 11 Şubatta yeniden çalacağını ifade eden Özer, Öğrencilerimiz 15 günlük zaman zarfında ilk önce dinlensin. Daha sonra buldukları her kitabı okusun dedi.
     Özer, ailelerin de çocuklarına sevgiyle yaklaşmalarını istedi.
     Milli Eğitim Müdürü Yıldırım ise 8 aylık maratonun ilk kulvarının tamamlandığını belirterek, Rizede yaklaşık 65 bin öğrencinin karne aldığını söyledi.
     Tatil dönemini öğrencilerin iyi değerlendirmesi gerektiğini ifade eden Yıldırım, Karneleri öğrencilere versek bile bu hepimize verilmiş bir karnedir. Başta biz eğitimcilere ve velilere verilmiş bir karnedir. Çünkü biz çocukları birlikte yetiştiriyoruz. Öğrencilerimize, 15 günlük tatil dilimini biraz düşünme ve ikinci döneme daha iyi enerji ile başlama adına yenilenme dönemi olarak geçirmelerini tavsiye ediyorum diye konuştu.
     Törenin ardından Özer ve Yıldırım, öğrencilere karnelerini dağıttı.
     Bu arada, tatile erken çıkan Beyza ve Betül Çolak adlı öğrencilerin karnelerini, dedeleri Osman Çolak (63) aldı. Karneleri Milli Eğitim Müdürü Yıldırımdan alan Çolak, 50 yıl sonra karne heyecanı yaşadığını söyledi.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Rizede karne töreni düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER