Rizede bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Rizede bilgilendirme toplantısı düzenlendi


RİZE (A.A) - Rizede, sel ve heyelan konulu bilgilendirme ve tanıtım toplantısı yapıldı.
     Rize Belediyesi ile Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü tarafından, Balsu Mahallesinde yapılması planlanan Sel ve Heyelan Kontrol Projesi kapsamında Rize Belediyesi Encümen Toplantı Salonunda bilgilendirme ve tanıtım toplantısı düzenlendi.
     Toplantıya, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Başkan Yardımcısı Mustafa Altay, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mustafa Coşkun, Trabzon Orman Bölge Müdür Yardımcısı Rıfat Öztürk, Ağaçlandırma Şube Müdürü Ömer Yılmaz, Etüt Proje Başmühendisi Selahattin Velioğlu, Rize Orman İşletme Müdürü Abdi Ekşi, Rize Belediyesi Jeoloji Mühendisi Selahattin Yanık, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde görevli jeoloji ve jeofizik mühendisleri ile Rizede faaliyet gösteren jeoloji jeofizik mühendisleri katıldı.
     Toplantıda, proje heyeti tarafından katılımcılara, proje alanında yapılan çalışmalar ile ilgili fotoğraflar ve haritalar üzerinden detaylı bilgi verildi. Proje ile yapılması planlanan düşey ve yatay drenaj kanalları ve rögarları vasıtasıyla tüm yüzey ve zemin suyunun toplanması ve aşağıdaki dereye kontrollü olarak derene edilmesi, ayrıca örme çitler, canlı çitler, kaymayı önleyici kazıklar, istinat duvarları yapılması koruları görüşüldü.
     Yol kenarlarına yüzey sularını engelleyici bordürler ve kayma riskli alanlara ve bina arkalarına stabilizeyi sağlayıcı istinat duvarı çalışmaları yapılması öngörüldü.
     Bakırcı, burada yaptığı konuşmada, pilot bölgenin dışında benzer uygulamanın yine bakanlık tarafından belediye sınırları içinde en az iki bölgenin daha belirlenerek, sel ve heyelana karşı önleyici tedbirlerin alınmasının karara bağlandığını belirtti.
     Çalışmanın zemin etüt verilerinin, belediye teknik kadroları tarafından yürütüleceğini ifade eden Bakırcı, Projenin, hemen birinci pilot bölgenin devamı olarak uygulanacağı uygunluğu karara bağlandı. Maliyeti 400 bin lira olan proje, ihale aşamasına geldi dedi.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Rizede bilgilendirme toplantısı düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER