Rizede Misafir Anne Projesi

Rizede Misafir Anne Projesi -Halk Sağlığı Müdürü Özşahin: Proje ile ilimizdeki anne-bebek ölümlerinin önüne geçmeyi hedefliyoruz


RİZE (A.A) - Rizede olumsuz iklim, ulaşım şartları veya sosyal sebeplerden dolayı gerçekleşebilecek anne ve bebek ölümlerinin önüne geçebilmek amacıyla Misafir Anne Projesi uygulanıyor.
     Halk Sağlığı Müdürü Faik Özşahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rizenin bazı bölgelerinde doğum yapacak kadınların, zaman zaman olumsuz iklim, ulaşım şartları veya sosyal sebeplerle sağlık kurum ve kuruluşlarına zamanında ulaştırılamadığını ve doğumların olumsuz şartlarda gerçekleştirildiğini söyledi.
     Bu tür olumsuzlukları önlemek, anne-bebek ölümlerini azaltmak, bebeğin ilerideki yaşam kalitesini bozacak doğumsal rahatsızlıklara mahal vermemek amacıyla Misafir Anne Projesinin Rizede uygulanmaya başladığını ifade eden Özşahin, Bu uygulama ile elverişsiz hava ve ulaşım şartları olan yerleşim merkezlerinde ikamet eden gebelerin tespiti, izlenmesi, muhtemel doğum tarihleri yaklaştığında daha güvenli yerleşim merkezlerine nakledilerek konaklamalarının sağlanması ve doğumlarının hastanelerde gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir dedi.
     Projenin, Sağlık Bakanlığı tarafından Ekim 2008 tarihinden itibaren uygulandığını kaydeden Özşahin, Proje ile ilimizdeki anne-bebek ölümlerinin önüne geçmeyi hedefliyoruz. Rizede geçen yıl 33 gebemizi hastane, misafirhane veya gebe yakınının evinde gözlem altında tuttuk diye konuştu.
    
     Muhabir: Salih Yıldırım
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Rizede Misafir Anne Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER