Rizede, Çanakkale Ruhu sergi açıldı

Rizede, Çanakkale Ruhu sergi açıldı -Vali Çakır: Çanakkalenin gelecek kuşaklara anlatılmasının çok önemli bir ödev olduğunu düşünüyorum


RİZE (A.A) - Rize Valisi Nurullah Çakır, Çanakkale Zaferinin gelecek kuşaklara anlatılmasının, çok önemli bir ödev olduğunu düşündüğünü söyledi.
     Çakır, kentteki beş lisenin organizasyonuyla hazırlanan ve Çanakkale Zaferini konu alan panoromik fotoğrafların yer aldığı serginin açılışında yaptığı konuşmada, serginin, Çanakkale ruhunu yeniden canlandırmak adına önemli olduğunu belirtti.
     Çanakkale Zaferini duyunca herkesin yüreğinde bir ürperti hissettiğini ifade eden Çakır, Çanakkale Zaferi Anadoluyu yok etmek isteyenlere karşı verilen birliktelik mücadelesinin anlamlı göstergesidir. Özellikle bu yıl yeniden milli birlik ve beraberliğimizi ruh halimizde, vicdanlarımızda, toplumda ifade edebilme adına önemli çalışmalar yapıyoruz. Türkiyenin her yerinde olduğu gibi Rizede de önemli çalışmalar yürütüyoruz dedi.
     Fotoğraf sergisinin Çanakkale ruhuna yakışan çok değerli bir çalışma olduğunu dile getiren Çakır,
     Çanakkaleden çıkaracağımız dersle gelecek yüzyıllara daha güçlü bakmayı temenni ediyorum. Milletlerin geçmişlerinde çok değerli anılar var. Bunlar film ve tiyatro yoluyla gelecek kuşaklara aktarılıyor. Çanakkalenin her karesi, her dakikasından onlarca film çıkar. Çanakkalenin gelecek kuşaklara anlatılmasının çok önemli ödev olduğunu düşünüyorum.
     Rizeden temin edilenlerin yanı sıra Erzurum, Trabzon ve Artvinden getirilen kağnı, top ve çeşitli araçların yer aldığı sergi, İsmail Kahraman Kültür Merkezinde 22 Marta kadar açık kalacak.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı / Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Rizede, Çanakkale Ruhu sergi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER