Risk altındaki çocuklara ücretsiz destek

Risk altındaki çocuklara ücretsiz destek -Suça itilen çocuklar ile risk altındaki çocuklara destek vermek amacıyla 3 pilot ilde uygulamaya konulan Gençlik Destek Hattı, Elazığda tanıtıldı


ELAZIĞ (A.A) - Suça itilen çocuklar ile risk altındaki çocuklara destek vermek amacıyla 3 pilot ilde uygulamaya konulan Gençlik Destek Hattı, Elazığda tanıtıldı.
     Özgürlüğünden Yoksun Gençlerle Dayanışma Derneğince (ÖZ-GE-DER), risk altındaki çocuk ve gençlere yönelik olarak Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ve British Council işbirliğinde, Hollanda Büyükelçiliğinin mali desteğinde kurulan Gençlik Destek Hattının tanıtımı, Fırat Havzası Altyapı Hizmet Birliği Binasında yapıldı.
     Proje koordinatörü Fulya Çay, çalışmanın suça itilen çocuklara psikolojik ve sosyolojik destek vermek amacıyla kurulan ÖZ-GE-DERin önceki çalışmalarının devamı niteliğinde olduğunu söyledi.
     Benzer çalışmaların Avrupanın birçok kentinde yapıldığını ancak Türkiyede ilk kez Haziran ayında uygulamaya konulduğunu dile getiren Çay, Bu çalışma özellikle suça itilen çocuklar başta olmak üzere risk altındaki çocuk ve gençlerin tamamını kapsıyor. Pilot olarak Ankara, İzmir ve Elazığ illerinde başlattık. Önümüzdeki yıl İstanbulda başlatmayı, ilerleyen yıllarda ise tüm Türkiyeye yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz dedi.
     Gençlik Destek Hattı çalışmasıyla tahliye sonrası çocuk ve gençlerin telefonla ya da internet sayfası aracılığıyla kendilerine ulaşabileceğini anlatan Çay, eğitimli uzmanların, proje kapsamında danışmanlık hizmeti verdiğini, ayrıca çocuk ve gençlerin bireysel sorunları doğrultusunda yapılabilecekleri belirlediklerini söyledi.
     Çay, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği İzmir Şubesi ve Türk Psikolojik, Rehberlik ve Danışmanlık Derneği Elazığ Şubesi ile ortaklaşa hizmet verdiklerini belirtti.
     Danışmanlık hizmeti almak isteyen gençler ve çocuklar, 0 800 314 00 70 numaralı hattı, sabit telefonlardan ücretsiz olarak pazar günleri hariç 10.00-22.00 saatleri arasında arayabiliyor. Uygulama kapsamında ayrıca www.genclikdestekhatti.org internet sitesinden de başvuru yapılabiliyor.
    
     Muhabir: Bestami Bodruk / Ömer Fansa / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Risk altındaki çocuklara ücretsiz destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER