Reyhanlıdaki bombalı saldırılar

Reyhanlıdaki bombalı saldırılar -AKYAD Başkanı İzci: "Bu saldırı, Türkiyenin içinde bulunduğu barış ve kardeşlik sürecini çekemeyen dış güçlerin bir oyunudur"


AĞRI (A.A) - Ağrı Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AKYAD) Başkanı Mehmet İzci, "Bu saldırı, Türkiyenin içinde bulunduğu barış ve kardeşlik sürecini çekemeyen dış güçlerin bir oyunudur" dedi.
     İzci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hatayın Reyhanlı ilçesinde meydana bombalı saldırıların başta Suriye olmak üzere diğer dış güçlerin bir oyunu olduğunu ileri sürerek, saldırıyı tüm Ağrı halkı adına şiddetle ve nefretle kınadığını söyledi.
     Bu çirkin saldırılarının bir an önce aydınlığa kavuşturulması gerektiğini ifade eden İzci, "Türkiye, halkların kardeşliğini sağlamaya çalıştığı ve bu yönde önemli adımlar attığı bir dönemde kendisini çekemeyenlerin kalleşçe saldırına uğradı. Vatandaşlarımızın bu sağduyuyu elden bırakmamalarını istiyoruz" diye konuştu.
     Bu saldırı nedeniyle kenetlenilmesi gerektiğini vurgulayan İzci, saldırının, çözüm sürecine, ülkemizin huzuruna, itibarına yapılan bir saldırı olduğunu ileri sürdü.
     İzci, saldırıda masum insanların hedef alındığını dile getirerek, şöyle devam etti:
     "Bu saldırı, Türkiyenin içinde bulunduğu barış ve kardeşlik sürecini çekemeyen dış güçlerin bir oyunudur. Bu saldırı canımızı çok yaktı ama birbirimize daha da kenetlenerek olaya karşı tavır almamız saldırıyı gerçekleştiren hainlere en güzel cevap olacaktır. Olayda hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allahtan rahmet, ailelerine baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz."
    
     Muhabir: Fatma Güven / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Reyhanlıdaki bombalı saldırılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER