Reyhanlıdaki bombalı saldırılar

Reyhanlıdaki bombalı saldırılar -CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Hatay Valisi Lekesizi ziyaret etti -Lekesiz, patlamalarda hayatını kaybedenlerin sayısının 50ye ulaştığını bildirdi


HATAY (A.A) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesizi ziyaret etti. Lekesiz, ziyarette saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 50ye ulaştığını bildirdi.
     Kılıçdaroğlu, beraberindeki bazı genel başkan yardımcıları ve milletvekilleriyle gerçekleştirdiği ziyarette, "Terör bir insanlık suçu. Kimden gelirse gelsin, kim yaparsa yapsın bu konuda hepimizin ortak tepki vermesi gerekir, teröre karşı durması gerekir. Bu ülke terörden çok çekti, çekmemeli bir daha" diye konuştu.
     Kılıçdaroğlu, herkesin "Bu neden böyle oluyor-" şeklinde soru sorduğunu belirterek, bu konuda hep beraber düşünülmesi gerektiğini söyledi.
     Vatandaşların her şeye rağmen sağduyulu olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, süreci izleyeceklerini ve nasıl bir sonuç çıkacağına bakacaklarını ifade etti.
     Vali Lekesiz de olayda şu ana kadar 50 kişinin hayatını kaybettiğini, bunlardan 41inin kimliğinin belirlendiğini belirterek, bu kişilerden de 36sının Türk, 5inin ise Suriye vatandaşı olduğunu kaydetti.
    
     -"Üzerinde oturup düşünmemiz gereken bir olay"-
    
     Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin Reyhanlıdaki genel izlenimlerini sorması üzerine, Hatayın değişik inanç ve kimlikteki insanların yıllardır barış içinde yaşadığı bir kent olduğunun altını çizerek, bunun da tüm dünyaya örnek olarak gösterildiğini ifade etti.
     Suriyede yaşanan olayların Türkiyeye sıçramasının ciddi bir sorun olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
     "Bizde güzel bir atasözü var, Rüzgar eken fırtına biçer diye. Eğer biz kendi dış politikamızı barış üzerine inşa edebilirsek, egemen güçlerin Ortadoğudaki taşeronluğunu yapmaktan vazgeçersek terör ithal etmeyiz. Yaşadığımız olay, terör ithal eden ülke haline geldik. Neden- İnsanlar barış ve huzur içinde yaşarken... Reyhanlıda vatandaş beni yakalıyor, Bizim ne işimiz var Suriyeyle diyor. Doğru ne işimiz var- Olay sıradan bir olay değil. Üzerinde oturup düşünmemiz gereken bir olay."
     Kılıçdaroğlu, Reyhanlıda görüştüğü kişilerin başta yayın yasağı olmak üzere çok sayıda konuda şikayette bulunduklarını anlatarak, bu şikayetleri gidermek, vatandaşları dinlemek gerektiğini belirtti.
     Daha sağlıklı bir politika halinde Türkiyenin kendi bölgesinde barışı egemen kılabileceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, Reyhanlıda vatandaşların ilçede çok sayıda Suriyeli olmasından şikayet ettiğini öne sürdü.
     Kılıçdaroğlu, Osmaniye yakınlarında bir askeri uçağın düşmesiyle ilgili haber aldığını ancak ayrıntıları bilmediğini de sözlerine ekledi.
     Bir gazetecinin "Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Kılıçdaroğlunun hastanedeki yaralıları ziyaretlerinde sadece Anadolu Ajansı ve TRTye görüntü almaları için izin verildiğini" belirtmesi üzerine Vali Lekesiz, bu durumun bakanların takdiri olduğunu ancak kalabalık bir basın mensubu grubunun içeri girmesi halinde hasta ve yakınlarının çok zor durumda kalabileceğini söyledi.
     Bu konuda fikri sorulan Kılıçdaroğlu ise "Sonuçta hastanenin takdiri. O konuda yorum yapmak istemeyiz" dedi.
    
     Muhabir: Anıl Bağrık
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Reyhanlıdaki bombalı saldırılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER