Reyhanlıdaki bombalı saldırılar

Reyhanlıdaki bombalı saldırılar -Uşak Üniversitesi Senatosu saldırıları kınadı


UŞAK (A.A) - Uşak Üniversitesi Senatosu, Hatayın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen bombalı saldırıları kınadı.
     Uşak Üniversitesi Senatosundan yapılan yazılı açıklamada, Reyhanlıda yapılan bombalı saldırıların zamanlamasına dikkati çekerek, barışın, huzurun, toplumsal mutluluğun tesis edilmeye çalışıldığı hassas süreçte meydana geldiği bildirildi.
     Açıklamada şu ifadeler yer verildi:
     "Barışa, huzura, kardeşliğe, mutluluğa ve en önemlisi de insanlığa yapılan bu vahşi saldırı kabul edilemez. Bu saldırılar, büyüyen, güçlenen Türkiyeye yapılan saldırılardır. İçinde bulunduğumuz bu hassas süreçte, millet olarak soğukkanlılığımızı koruyacak, içine çekilmeye çalışıldığımız tuzağa düşmeyeceğiz. Eli kanlı terör örgütleriyle işbirliği içinde olan ve yaşadığımız birlik beraberlik duygusunu zedelemeyi hedefleyen bazı güçlerin kurduğu bu kirli oyuna gelmeyeceğiz. İçinde yaşadığımız dünyada ve bölgede taşıdığımız sorumluluğun farkındayız. Anneler gününden bir gün önce gerçekleştirilen bu hain saldırı, birçok evladımızı annesiz, birçok anneyi de evlatsız bırakmıştır. Milletimizin sabır ve metanetinin sınandığı bu tür saldırılara karşı birlik ve beraberlik içinde tek yürek olarak, kimsesizlerin kimsesi olmalı ve yaraları birlikte sarmalıyız.
     Uşak Üniversitesi Senatosu olarak, zalimlikten, kendi halkını öldürmekten ve bir takım çıkar hesaplarının üzerinden insan hayatına kast eden politikalardan beslenen eli kanlı, gözü dönmüş güçleri, yapmış oldukları bu insanlık dışı eylemden dolayı şiddetle kınıyoruz"
    
     Muhabir: Soner Kılınç
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber Reyhanlıdaki bombalı saldırılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER