Reyhanlıdaki bombalı saldırılar

Reyhanlıdaki bombalı saldırılar -Hatay Valisi Lekesiz: "Bunu yapanlar kendi içimizden, başka yerlerden irtibatlı kendi vatandaşlarımızdır. Bunların 9u yakalanmıştır. Diğerlerinin takibi ciddiyetle yapılmaktadır" (Fo


HATAY (A.A) - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Reyhanlıdaki bombalı saldırılarla ilgili "Bunu yapanlar kendi içimizden, başka yerlerden irtibatlı kendi vatandaşlarımızdır. Bunların 9u yakalanmıştır. Diğerlerinin takibi ciddiyetle yapılmaktadır" dedi.
     Lekesiz, patlamada hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu. Lekesiz, ziyaretlerde yaptığı konuşmada, Hatayın onlarca eski uygarlığa ev sahipliği yapmış çok güzel bir il olduğunu söyledi.
     Kentteki güzelliklerin en başında farklılıkların kendi içerisindeki ahengi olduğunu dile getiren Lekesiz, "Farklı renkler ve desenler, gökkuşağı misali güzellik oluşturuyor. Bizim zenginlik ve güzellik olarak nitelendirdiğimiz unsuru, zaaf olarak nitelendirip kaşımak isteyenler olabilir. Lütfen bu konuda dikkatli olalım" diye konuştu.
     Hataydaki dostluk ve kardeşliğin tarihten bu yana din, dil, ırk ve mezhep ayırmaksızın sürdüğünü anlatan Lekesiz, 2 yıldan beri kardeşlik ilişkilerinin olduğu Suriyede yaşanan olumsuzluklardan dolayı zorda kalan ve Türkiyeye sığınan Suriyelilere insani ihtiyaçlar gereği sahip çıkıldığını vurguladı.
     Suriyelilerle Hataydaki halkın birbirine düşmesini isteyenlerin olabileceğine dikkati çeken Lekesiz "Altını çizerek söylüyorum, bu menfur hadiseyi yapanlar bize sığınanlar, veya muhalifler değildir. Bunu yapanlar kendi içimizden, başka yerlerden irtibatlı kendi vatandaşlarımızdır. Bunların 9u yakalanmıştır. Diğerlerinin takibi ciddiyetle yapılmaktadır" diye konuştu.
     Reyhanlılardan bugüne kadar gösterdikleri sağduyulu davranışları devam ettirmelerini isteyen Vali Lekesiz, bu konuda kent halkına teşekkür etti.
     Lekesiz, yaraların sarılması için gerekli işlemlerin en kısa sürede yapılacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar - Lale Köklü
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Reyhanlıdaki bombalı saldırılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER