Restore edilen kilise, kültür sanat merkezi

Restore edilen kilise, kültür sanat merkezi oldu -Çeşmede 1832 yılında inşa edilen ve yıllarca atıl halde kalan Aya Haralambos Kilisesi, İl Özel İdare desteğiyle belediye tarafından restore ettirilerek kültür sanat merkezi haline ge


İZMİR (A.A) - Çeşmede, yıllarca atıl halde kalan Aya Haralambos Kilisesi restore ettirilerek, kültür sanat merkezi olarak hizmete açıldı.
     Rum Ortodoks ibadethanesi olarak 1832 yılında inşa edilen Aya Haralambos Kilisesi, Çeşme Belediyesinin girişimi ve İl Özel İdaresinin desteğiyle aslına uygun halde restore edildi.
     Toplam 2 milyon lira harcamayla yenilenen tarihi yapı, Çeşmenin tarihi dokusunu ortaya koyarak turizme kazandırılırken, ilçenin kültür sanat yaşamınında önemli bir merkez haline getirilerek kültür-sanat merkezi olarak hizmet vermeye başladı.
     Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, yıkılmak üzere olan yapının, restorasyonun ardından kültür ve sanat merkezi olarak hizmet vermeye başlamasıyla yoğun ilgi gördüğünü belirtti.
     Çeşmenin en işlek caddesinde yer alan Aya Haralambos Kilisesinin yenilenmesinden sonra ilçenin tarihi ve kültürel yaşamının yeni bir değer kazandığını ifade eden Tütüncüoğlu, 2013 yılı sergi programı başvurularının tamamına yakınının dolduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Göksel Kayseri
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Restore edilen kilise, kültür sanat merkezi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER