Restorasyon çalışmasında kitabe bulundu

Restorasyon çalışmasında kitabe bulundu -Tarsusta Kubat Paşa Medresesinin restorasyonu sırasında Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen Grekçe yazılı kitabe ortaya çıktı


MERSİN (A.A) - Tarsus ilçesindeki Kubat Paşa Medresesinin restorasyon çalışmaları sırasında Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen Grekçe yazılı bir kitabe ortaya çıkarıldı.
     Tarsus Belediyesi tarafından hazırlanan ve Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından desteklenen Tarsus Kubat Paşa Medresesi Restorasyon Projesi kapsamındaki restorasyon çalışmalarını sürdüren işçiler, medresenin girişinin sağ tarafındaki taban çalışmaları sırasında kitabe görmeleri üzerine durumu yetkililere bildirdi.
     Müze Müdürlüğü yetkilileri ilk incelemede, kitabenin üzerindeki yazıların Grekçe olduğunu ve Roma dönemine ait olabileceğini belirledi. Muhafaza altına alınan kitabeyle ilgili detaylı incelemenin yapılacağı belirtildi.
    
     -Kubat Paşa Medresesi-
    
     Ramazanoğlu Beyi Kubat Paşa tarafından 1557de yaptırılan ve geleneksel Selçuklu mimarisi tarzındaki dikdörtgen planlı medresenin avlusunun etrafında 16 oda bulunuyor.
     1969-1970 yıllarında genel bir restorasyon yapılan medrese binası, 1999 yılına kadar Tarsus Müzesi olarak kullanıldı. Makam Camisinin restorasyonu nedeniyle bir dönem cami olarak da kullanılan bina, Vakıflar Bölge Müdürlüğünce restorasyon amacıyla Tarsus Belediyesine tahsis edilmişti.
    
     Muhabir: Ahmet Can Erdoğan / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Restorasyon çalışmasında kitabe bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER