Rehber öğretmenlere CBÜ tanıtıldı

Rehber öğretmenlere CBÜ tanıtıldı -CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli: "Şimdi 10 fakülteye ulaşmış durumdayız, eğer başvurularımız kabul edilirse fakülte sayımız 12ye yükselecek"


MANİSA (A.A) - Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, görevi devralmalarının ardından 10a çıkan fakülte sayılarının, yeni başvurularının kabul görmesi halinde 12ye yükseleceğini bildirdi.
     CBÜ Rektörlüğü tarafından liselerin rehber öğretmenlerine yönelik tanıtım toplantısı düzenlendi.
     Süleyman Demirel Kültür Merkezinde yapılan toplantıya, Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Sürücüoğlu, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Zeki Arı ile liselerin rehber öğretmenleri katıldı.
     Üniversite tanıtım filminin gösterimiyle başlayan toplantıda konuşan Pakdemirli, üniversitelerinin tercih edilebilirliğini artırmak için hem tanıtıma hem de alt yapının iyileştirilmesine önem verdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
     "Bir üniversite en iyi eğitimi verdiğini iddia edebilir. Ancak asıl önemli olan o üniversitenin eğitiminin dışarıdan bir başka kurum tarafından onaylanmasıdır. Üniversitemizi devralırken 5 fakülteydik şimdi 10 fakülteye ulaşmış durumdayız. Eğer başvurularımız kabul edilirse fakülte sayımız 12ye yükselecek. Öğrencilerimiz artık hangi bölümlerimize gelirse gelsin eğitim anlamında garantili bir eğitim almaktadırlar."
     Pakdemirli, üniversitelerinde sadece Türk öğrencilerin değil, farklı ülkelerden yabancı öğrencilerin de öğrenim gördüğünü dile getirerek, "Şu an 300 yabancı öğrencimiz var. Amacımız bu sayının 3 bine ulaşmadır" dedi.
     Toplantıda, öğretim üyeleri tarafından yapılan sunumlar eşliğinde, rehber öğretmenlere üniversiteyi tanıtan bilgiler aktarıldı.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Rehber öğretmenlere CBÜ tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER