Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 4 bin

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 4 bin 345 öğrenci alacak


RİZE (A.A) - Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin önümüzdeki eğitim-öğretim yılında 4 bin 345 öğrenci alacağı bildirildi.
     Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin kurulduğu günden bugüne kadar bilimin, çağdaş değerlerin ve toplumsal aydınlanmanın öncülüğünü yaptığı belirtildi.
     Üniversitede, 3 enstitü, 11 fakülte, 7 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu, 6 araştırma ve uygulama merkezi ile rektörlüğe bağlı 6 bölüm olmak üzere toplam 40 akademik birimin olduğu ifade edilen açıklamada, üniversitenin hızla büyümeye devam ettiği, bugüne kadar 10 bin 480 kişinin mezun olduğu, 2012 yılı itibariyle de 11 bin 726 öğrenci, 572 akademisyen ve 256 idari personelin bulunacağı kaydedildi.
     Rize ile bütünleşen üniversitenin, yurdun dört bir yanından gelen öğrencilere kapılarını aile sıcaklığında açtığı vurgulanan açıklamada, araştırma ve geliştirme altyapısının tamamlandığı, modern eğitim alanları, laboratuvarlar, sosyal gereksinimleri sağlayacak mekanlarıyla öğrenciler tarafından da oldukça rağbet gördüğü ifade edildi.
     Açıklamada, komşu ülke üniversiteleri ile kurduğu köprülerle de Karadenizin dünyaya açılan kapısı niteliğini taşıyan üniversitenin, Gürcistan, Ukrayna ve Kosovadaki üniversitelerle yapılan ikili anlaşmalar çerçevesinde öğrenci alımı ve değişiminin gerçekleştirilmesi, üniversitenin çağdaş ve uluslararası düzeyde kaliteye sahip olmasına katkı yaptığı kaydedildi.
     Sağlık alanında yapımına başlanan Onkoloji Hastanesinin tamamlanması için çalışmaların sürdüğü belirtilen açıklamaya şöyle devam edildi:
     Rize ve bölge insanı gibi komşu ülkelerden de insanlar Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelerek kaliteli sağlık hizmetinden istifade etmek istiyorlar. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi bünyesinde kurulan Mavi Yemiş Araştırma ve Uygulama Merkezinin de katkı sağlaması hedefleniyor. Bölge insanı tarafından likapa olarak tanımlanan mavi yemiş, diğer adıyla yaban mersininin üretilmesi ve ticari bir ürün haline getirilmesi amacıyla kazandırılan merkez sayesinde kente ekonomik girdi sağlanması amaçlanıyor.
     Su Ürünleri Araştırma Merkezinin üniversitenin bir diğer yüz akı olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Ülkemiz balıkçılığı ve su ürünleri yetiştiriciliğinde atılan adımlar sonucunda ciddi oranda mesafenin aşıldığı laboratuvarlarda, kültür balıkçılığının yanı sıra yeni balık türleri üzerinde de çalışma yapılıyor. Karadeniz Bölgesine hizmet sunma ile birlikte araştırmaların da devam ettiği merkezde müteşebbisler için fırsat niteliği taşıyan ekonomik değeri yüksek olan mersin balığı yetiştiriliyor. Ayrıca bölgenin en önemli gelir kaynağı olan çay konusunda üniversite bünyesinde Çay Araştırma Merkezi kurulması yönünde altyapı çalışmalarına başlanırken ÇAYKUR ve Çay Borsası ile de ortak çalışmalara imza atılıyor.
    
     Muhabir: Serhat Çağdaş
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 4 bin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER